З м'якоті свинини можна приготувати багато смачних страв. Для обіднього перекушування пропоную зробити підливу. Шматочки м'яса доповнимо морквою, цибулею та томатною пастою. Виходить смачна, ситна та апетитна підлива зі свинини з томатною пастою, яку можна запропонувати до столу з улюбленим гарніром.
Інгредієнти
- Свинина: 500 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Борошно пшеничне: 1 ст. ложка
- Сіль за смаком
- Спеції мелені: за смаком
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Вода: 250 мл
Приготування
Підготуємо за списком необхідні інгредієнти для виготовлення м'ясної підливи. М'ясо промиваємо, овочі очищаємо.
М'ясо нарізаємо невеликими шматочками. У каструлю (сковороду або казан) наливаємо олію, встановлюємо сильне нагрівання плити. Шматочки свинини обсмажуємо близько 5 хвилин, періодично їх перемішуємо.
Моркву подрібнюємо невеликими брусочками. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Овочеву заготівлю перекладаємо до м'яса. Робимо вогонь середнім, продовжуємо обсмажування протягом 3-4 хвилин.
Свинину з овочами на свій смак солимо, присмачуємо улюбленими меленими спеціями. Я додала чорний перець та паприку.
У невеликій ємності розводимо борошно теплою кип'яченою водою так, щоб не було грудочок. Суміш, що вийшла, виливаємо до м'яса.
Відразу додаємо томатну пасту. Вміст перемішуємо.
Зменшуємо вогонь, каструлю накриваємо кришкою і гасимо підливу зі свинини з томатною пастою 40 хвилин.
Ситна м'ясна підлива з томатною пастою готова. Частуйтесь на здоров'я!