Для домашнього чаювання можна просто і швидко приготувати пісне печиво, використовуючи розсіл після маринованих огірків. Особливо рецепт стане у нагоді тим, хто тримає піст, а ще — вегетаріанцям. Смачне пісне печиво на огірковому розсолі виходить в міру солодким та розсипчастим.
Інгредієнти
- Розсіл: 100 мл
- Цукор: 100 г
- Олія рослинна: 50 мл
- Борошно пшеничне: 350 г
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Вимірюємо необхідну кількість інгредієнтів для випікання печива за запропонованим списком. До речі, розсіл підійде не лише огірковий, а й помідорний. Розсіл має бути кімнатної температури.
Для замісу тіста вибираємо зручну ємність, вливаємо в неї огірковий розсіл та олію.
У рідкий склад для тесту засипаємо цукровий пісок у заявленій кількості. Інгредієнти добре перемішуємо так, щоб солодкі кристали розчинилися.
У солодку суміш, що вийшла, порціями додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем.
Інгредієнти вимішуємо до одержання ніжного тіста. Тісто хвилин на 10 прибираємо в холодильник.
Тісто, що вийшло, розкочуємо на столі в пласт товщиною приблизно 3-5 мм. Вирізаємо печиво, використовуючи будь-які фігурки або звичайну склянку.
Деко застилаємо пекарським папером і викладаємо на неї заготовки печива.
Завантажуємо лист у духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо печиво близько 15 хвилин.
Розливаємо по кухлях гарячий чай або каву і пригощаємося смачними печивами на розсолі. Смачного!