Пісне печиво на огірковому розсолі

Для чаювання можна просто і швидко приготувати пісне печиво на огірковому розсолі. Особливо рецепт стане у нагоді тим, хто тримає піст, а ще — вегетаріанцям.

Для домашнього чаювання можна просто і швидко приготувати пісне печиво, використовуючи розсіл після маринованих огірків. Особливо рецепт стане у нагоді тим, хто тримає піст, а ще — вегетаріанцям. Смачне пісне печиво на огірковому розсолі виходить в міру солодким та розсипчастим.

Інгредієнти

  • Розсіл: 100 мл
  • Цукор: 100 г
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Борошно пшеничне: 350 г
  • Розпушувач тіста: 1 ч. ложка

Приготування

Вимірюємо необхідну кількість інгредієнтів для випікання печива за запропонованим списком. До речі, розсіл підійде не лише огірковий, а й помідорний. Розсіл має бути кімнатної температури.

Для замісу тіста вибираємо зручну ємність, вливаємо в неї огірковий розсіл та олію.

У рідкий склад для тесту засипаємо цукровий пісок у заявленій кількості. Інгредієнти добре перемішуємо так, щоб солодкі кристали розчинилися.

У солодку суміш, що вийшла, порціями додаємо просіяне борошно разом з розпушувачем.

Інгредієнти вимішуємо до одержання ніжного тіста. Тісто хвилин на 10 прибираємо в холодильник.

Тісто, що вийшло, розкочуємо на столі в пласт товщиною приблизно 3-5 мм. Вирізаємо печиво, використовуючи будь-які фігурки або звичайну склянку.

Деко застилаємо пекарським папером і викладаємо на неї заготовки печива.

Завантажуємо лист у духовку, розігріту до 180 градусів. Готуємо печиво близько 15 хвилин.

Розливаємо по кухлях гарячий чай або каву і пригощаємося смачними печивами на розсолі. Смачного!