Замісити смачне тісто для домашньої випічки можна різними способами, залежно від призначення готового виробу. Для смачних пирогів мені подобається використовувати пісочне тісто. Начинка для такого тесту підходить абсолютно будь-яка. Можна подрібнити та приготувати капусту, а комусь подобаються солодкі пироги з піщаним тістом. Часто я роблю пісочне тісто на майонезі, яке добре підходить і для випікання печива.
Для рецепту потрібні стандартні інгредієнти для замісу тіста: мука, яйце, олія. Серед продуктів є майонез. В ідеалі краще взяти домашній майонез, але підійде і покупний. Мій покроковий рецепт пісочного тіста на майонезі освоїть кожна господиня, адже він простий у реалізації.
Інгредієнти
- Майонез: 2 ст. ложки
- Борошно пшеничне: 380 г
- Олія вершкове: 180 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Цукровий пісок: 2 ст. ложки
- Сіль: 1 ч. ложка
- Розпушувач тіста: 1 ч. ложка
Приготування
Для замісу пісочного тіста беремо потрібні продукти, відміряємо їх відповідно до зазначеного обсягу. Олія має бути в м'якому стані, тому заздалегідь дістаємо інгредієнт із полиці холодильника.
Олію м'якої консистенції перекладаємо в робочу миску. Доповнюємо продукт цукровим піском та сіллю. Кількість цукру дозволяється варіювати у більшу чи меншу сторону залежно від бажаної начинки.
Інгредієнти, що знаходяться в мисці, між собою добре перетираємо.
У масу, що вийшла, вбиваємо куряче яйце.
Потім додаємо майонез.
Перемішуємо інгредієнти. Повинен вийти однорідний склад.
У цей склад просіюємо разом з розпушувачем борошно.
Замішуємо м'яке тісто. Ось такий колобок вийшов.
Відразу тісто не використовуємо, а обертаємо його харчовою плівкою та на годинку «ховаємо» в холодильник. Якщо немає стільки часу чекати, можна помістити пісочне тісто на майонезі в морозилку на 15 хвилин.
Готове тісто використовуємо за призначенням. Приємного вам клопоту на кухні.