Сьогодні у нас у меню популярна страва італійської кухні. Пропонуємо вам зробити апетитну домашню піцу за нашим рецептом. Щоб прискорити кулінарний процес приготування піци, ми використали для її основи готовий напівфабрикат — листкове бездрожжеве тісто. Смаковий тон піци задає шинка, доповнена солоним огірком, свіжим помідором і, звичайно, твердим сиром.
Перед реалізацією домашнього рецепту піци приділяємо увагу тесту. Наперед напівфабрикат дістаємо з морозилки. Бездрожжеве листкове тісто повинне розморозитись при кімнатній температурі. Як тільки тісто набуде необхідної консистенції, можна починати готувати піцу. До речі, заготівля інгредієнтів начинки для піци не вимагає великої кількості часу, тому відразу вмикаємо духову шафу, налаштувавши температурний режим на 180 градусів.
Інгредієнти
- Тісто листкове бездрожжеве: 1 пласт
- Шинка: 100 г (будь-яка)
- Сир твердий: 60 г
- Огірок солоний: 1 шт.
- Помідори: 1 шт.
- Кетчуп томатний: 1 супова ложка
- Майонез: 2 супові ложки
Приготування
Листкове тісто перекладаємо на стіл. Пласт тіста розгортаємо у квадрат. З квадрата вирізаємо, користуючись трафаретом великою тарілкою або кришкою, коло. Кругла заготовка, що вийшла, — основа для нашої домашньої піци. Основу піци перекладаємо на лист.
Заготівлю з листкового тіста змащуємо томатним кетчупом. Зручно скористатися кулінарним пензлем.
Шинку нарізаємо півкільцями. Скибочки шинки розподіляємо на підставі піци.
Тонкими кільцями подрібнюємо солоний огірочок. Викладаємо огіркову нарізку.
Далі займемося помідором. Промиваємо його, обтираємо і нарізаємо півкільцями. Поміщаємо помідорні півкільця поверх інших інгредієнтів на піці.
З майонезу робимо на інгредієнтах піци сіточку.
Сир твердого ґатунку подрібнюємо на середній тертці. Присипаємо компоненти піци сирною стружкою.
Заготівлю відправляємо у духовку. Час приготування нашої домашньої піци з шинкою та солоним огірком – 25 хвилин.
Домашня піца з шинкою, огірком, помідором та сиром готова! Розрізаємо її на сегменти. Шматочки піци подаємо до столу.