Курячі оладки

Говорячи про таку страву як оладки, нам відразу представляється страва з борошна, яєць та молока. Адже можна приготувати оладки і з інших продуктів. Наша гастрономічна пропозиція – це оладки з курячого філе. Такі курячі оладки можна сміливо запропонувати для ситного обіднього перекушування.

Говорячи про таку страву як оладки, нам відразу представляється страва з борошна, яєць та молока. Адже можна приготувати оладки і з інших продуктів. Наша гастрономічна пропозиція – це оладки з курячого філе. Такі курячі оладки можна сміливо запропонувати для ситного обіднього перекушування.

Готувати курячі оладки будемо на сковороді. Але якщо ви бажаєте скоротити кількість калорій у куриній страві, що готується, то можна змінити процес смаження, перенісши його в духовку.

Готові курячі оладки можна подавати як самостійну закуску. Прекрасно такі оладки поєднуються і з гарніром – картопляним пюре або овочевим салатом.

Інгредієнти

  • Філе куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Майонез: 2 ст. ложки
  • Борошно пшеничне: 3 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції: за смаком
  • Олія рослинна: 50 мл

Приготування

Знайомимося зі списком необхідних інгредієнтів, відміряємо їх у потрібній кількості. Готуємо м'ясорубку або подрібнювач, сковороду, лопатку для перевертання оладок, ніж, обробну поверхню супову ложку.

Насамперед увагу приділимо курячому філе. Промиваємо його під холодною проточною водою і одразу швидко обсушуємо, використовуючи паперові рушники. Перекладаємо куряче філе на обробну дошку, щоб нарізати невеликими шматочками. Очищаємо цибулину і ріжемо часточками.

Підготовлені компоненти переправляємо у чашу м'ясорубки та подрібнюємо до стану фаршу. При необхідності фарш, що вийшов, можна прокрутити ще раз, щоб готові оладки мали більш ніжну структуру.

Фарш у мисці доповнюємо майонезом.

До інгредієнтів вбиваємо яйце, всипаємо спеції: сіль, а ми взяли чорний мелений перчик. Урізноманітнити смакові якості курячих оладок можна додатковими приправами або спеціями. Підійде мелена паприка, сушений часник, пряні трави.

Викладаємо до інгредієнтів борошно. Використовуємо поки що не всю норму інгредієнта, а приблизно половину. За потреби ми додамо борошно пізніше.

Добре перемішуємо всі компоненти. На виході отримуємо куряче тісто для оладок. Якщо воно недостатньо в'язке, підсипаємо ще трохи борошна.

Сковороду розігріваємо, попередньо наливши в неї олію. Як тільки масло почне шипіти, викладаємо куряче тісто на сковороду у формі оладок.

Підсмажуємо оладки з кожного боку так, щоб утворилася рум'яна скоринка.

Апетитні ситні оладки з курячого філе на сковороді готові!