Плетінка з цукром і корицею

З домашнього дріжджового тіста пропоную спекти смачну та ароматну плетінку з цукром та корицею. Красива плетінка порадує всіх ваших домочадців без винятку.

З домашнього дріжджового тіста пропоную спекти в духовці смачну та ароматну плетінку. Такий хлібобулочний виріб до столу можна запропонувати з чашкою гарячого чаю або кави, що бадьорить. Щоб плетінка вийшла пряна та солодка, я додала при формуванні в тісто мелену корицю та цукор. Красива плетінка з цукром і корицею порадує всіх ваших домочадців без винятку.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Вода кип'ячена: 150 мл (тепла)
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки
  • Цукор: 2 ст. ложки
  • Кориця мелена: 1 ч. ложка (або до смаку)
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Яйце куряче: 1 шт. (Для змащування)

Приготування

Щоб спекти в духовці плетінку з цукром і корицею, підготуємо потрібні продукти. Воду прогріваємо до 38 градусів.

Просіюємо в об'ємну миску пшеничне борошно. Всипаємо до неї одну столову ложку цукру, сіль та сухі дріжджі. Між звичайною ложкою перемішуємо сипучі компоненти.

У борошняну суміш, що вийшла, вливаємо теплу воду і рослинне масло.

Починаємо заміс тесту спочатку в ємності, а потім продовжуємо змішувати інгредієнти на столі. Борошна може знадобитися трохи більше. Тісто вийшло м'яким та еластичним. Кладемо його в миску, затягуємо харчовою плівкою і на 1:00 прибираємо в тепле місце для підйому.

Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо, викладаємо на стіл і розкочуємо в чотирикутний пласт товщиною приблизно 7 мм.

Збиваємо яйце. Поверхню пласта змащуємо яєчною масою за допомогою кулінарної кисті. Рівномірно змащений пласт посипаємо цукром, що залишився, і меленою корицею.

Пласт згортаємо у формі рулету. Щільно фіксуємо край. На рулеті гострим ножем робимо розріз, залишивши один кінець незачепленим. Орієнтуйтесь на фото.

Жгути, що виходять, скручуємо між собою. Кінці плетінки з'єднуємо щільно. Плетінку викладаємо на лист, накриваємо рушником і для вистоювання тіста залишаємо на 20 хвилин. Перед відправкою в духовку змащуємо плетінку збитим яйцем.

Плетінку з цукром і корицею випікаємо в духовці при 190 градусах приблизно 30 хвилин. Готову плетінку остуджуємо на ґратах.

Аромат плівки, що вийшла, з цукром і корицею швидко всіх збере за столом. Приємного всім чаювання!