Плов – смачна і ситна страва для повсякденного та святкового меню. Головним інгредієнтом у такій страві є, звичайно ж, рис. Доповнити його при приготуванні можна свининою, яловичиною, куркою, овочами, грибами, сухофруктами. Я ж пропоную вам зробити плов із тушонкою. Щоб процес варіння плову був легким та простим, я використала мультиварку. Вийшов плов з тушонкою в мультиварці апетитним та смачним. Ось кулінарні подробиці приготування.
Інгредієнти
- Тушонка: 1 банка
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Рис пропарений: 200 г
- Часник: 1 головка
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Приправа для плову: 1 ч. ложка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Вода: 400 мл
Приготування
Щоб зварити в мультиварці плов із тушонкою, підготуємо потрібні продукти. Цибулю та моркву очищаємо. Часник використовуватимемо повністю, обполіскуємо його прохолодною водою. Якщо ви готуватимете із звичайного рису, то його потрібно промити. Для рецепту я взяла куряче тушонка домашнього приготування. Підійде також тушонка зі свинини чи яловичини.
Моркву крупно натираємо, а цибулю нарізаємо шматочками. У чашу мультиварки вливаємо олію. Включаємо програму смаження. Перекладаємо заготівлю з овочів у чашу та обсмажуємо протягом 4 хвилин, періодично перемішуємо. Мультиварку кришкою не закриваємо.
Тушонку з банки перекладаємо до цибулі та моркви. Готуємо наступні 2 хвилини, щоб розтопився жир, що є в продукті.
Далі додаємо шаром на інгредієнти пропарений рис.
Інгредієнти на смак солимо і перчимо, додаємо приправу для плову. Сіль всипайте з обережністю, тому що тушонка зазвичай завжди солена.
Заливаємо інгредієнти теплою кип'яченою водою. У центр рису встромляємо голівку часнику.
Мультиварку фіксуємо кришкою. Вибираємо програму «Плів», встановлюємо час на 35 хвилин.
Домашній плов з тушонкою в мультиварці вийшов смачним, ароматним та ситним. Розкладаємо плов у тарілки та подаємо до столу. Всім смачного!