Якщо вам подобається смак маринованих лісових грибів, то обов'язково візьміть на озброєння цей покроковий рецепт баклажанів як гриби на зиму – чудової закуски, яка виходить запашною завдяки пряним спеціям.
Смачні баклажани, як гриби на зиму, урізноманітнюють ваші зимові різносоли і відмінно підійдуть для будь-якого меню. Така заготовка хороша і як самостійна страва, і підійде для картопляного гарніру.
Для баклажанів
- Баклажан: 500 г
- Часник: 3-5 зубчика
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
Для маринаду
- Вода: 500 мл
- Оцет фруктовий 6%: 50 мл
- Сіль: 2 ч. ложки
- Гвоздика: 2 бут.
- Лист лавровий: 1 шт.
- Чорний перець – мелений: 1 щіпка
Приготування
Підготовляємо необхідний продуктовий набір для зимової заготовки із баклажанів.
Розпочинаємо подрібнення основного інгредієнта заготівлі — баклажана. Нарізаємо плоди у формі кубиків, часточок, брусочків або скибочок (за вашим бажанням).
Заготівлю із синіх потрібно проварити протягом 5 хвилин у маринаді. Для маринаду кип'ятимо воду з додаванням солі та всіх зазначених спецій. У процесі варіння вливаємо оцет.
Проварені в маринаді баклажани викладаємо на сито або друшляк. Чекаємо, коли вся рідина стіче.
У сковороду виливаємо олію. Коли продукт прогріється, викладаємо в нього відварені баклажани, які доповнюємо нарізаними скибочками часнику. Гасимо 30 хвилин.
Баклажани, схожі на гриби, розкладаємо в стерилізовані банки. Тару закриваємо, охолоджуємо заготівлю, а потім ставимо у прохолодне місце.
Всім приємного перекусу разом із чудовою закускою з баклажанів!