Баклажани як гриби на зиму

Готуємо та консервуємо зимові заготівлі. Цього разу баклажани, які до смаку будуть як гриби! Закуска – чудово підійде для будь-якого меню.

Якщо вам подобається смак маринованих лісових грибів, то обов'язково візьміть на озброєння цей покроковий рецепт баклажанів як гриби на зиму – чудової закуски, яка виходить запашною завдяки пряним спеціям.

Смачні баклажани, як гриби на зиму, урізноманітнюють ваші зимові різносоли і відмінно підійдуть для будь-якого меню. Така заготовка хороша і як самостійна страва, і підійде для картопляного гарніру.

Для баклажанів

  • Баклажан: 500 г
  • Часник: 3-5 зубчика
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки

Для маринаду

  • Вода: 500 мл
  • Оцет фруктовий 6%: 50 мл
  • Сіль: 2 ч. ложки
  • Гвоздика: 2 бут.
  • Лист лавровий: 1 шт.
  • Чорний перець – мелений: 1 щіпка

Приготування

Підготовляємо необхідний продуктовий набір для зимової заготовки із баклажанів.

Розпочинаємо подрібнення основного інгредієнта заготівлі — баклажана. Нарізаємо плоди у формі кубиків, часточок, брусочків або скибочок (за вашим бажанням).

Заготівлю із синіх потрібно проварити протягом 5 хвилин у маринаді. Для маринаду кип'ятимо воду з додаванням солі та всіх зазначених спецій. У процесі варіння вливаємо оцет.

Проварені в маринаді баклажани викладаємо на сито або друшляк. Чекаємо, коли вся рідина стіче.

У сковороду виливаємо олію. Коли продукт прогріється, викладаємо в нього відварені баклажани, які доповнюємо нарізаними скибочками часнику. Гасимо 30 хвилин.

Баклажани, схожі на гриби, розкладаємо в стерилізовані банки. Тару закриваємо, охолоджуємо заготівлю, а потім ставимо у прохолодне місце.

Всім приємного перекусу разом із чудовою закускою з баклажанів!