Пряні огірки на зиму (пікулі)

Домашні пряні огірки на зиму (пікулі) – це чудова закуска для святкового меню. У огірків виходить чудовий пікантний смак.

Пропоную цікавий рецепт смачних огірків на зиму. Використовувати таку заготівлю можна для приготування бутербродів або бутербродів. У огірків виходить чудовий пікантний смак, їх називають ще пікулі. Домашні пряні огірки на зиму (пікулі) – це ще й чудова закуска для святкового меню!

Для рецепту підійдуть огірки будь-якого розміру та ступеня зрілості. Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить 0,7 л заготовки.

Інгредієнти

  • Огірок свіжий: 500 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Сіль: 1,5 ст. ложки (велика кам'яна)
  • Цукор: 1 ст. (Неповний)
  • Гірчиця зернова: 1 ст. ложка
  • Оцет яблучний: 1 ст. (200 мл)
  • Куркума: 0,25 ч. ложки
  • Перець запашний горошком: 7 шт.

Приготування

За списком беремо вказані інгредієнти. Добре промиваємо огірки, зрізаємо хвостики. Очищаємо цибулю.

Нарізаємо для заготівлі огірки у формі кільця завтовшки приблизно 0,5 см.

Цибулю подрібнюємо тонкими кільцями. Додаємо нарізку до огірків.

До огірків та цибулі всипаємо сіль. Склад заготовки добре перемішуємо. Поверх огірків ставимо гніт, залишаємо в такому положенні на 3 години.

Огірки досить промаринувалися. Поміщаємо їх у друшляк і добре промиваємо під холодною водою. Зайва рідина має стекти.

У каструлю вливаємо яблучний оцет. Всипаємо цукровий пісок, гірчицю у зернах, куркуму, перець горошком. Перемішуємо та доводимо до кипіння. Цукор повинен повністю розчинитись у маринаді.

У киплячий маринад викладаємо підготовлені огірки. Доводимо до кипіння та варимо протягом хвилини. Видно, що огірки змінили свій колір.

Пікантні огірки – пікулі – розкладаємо у підготовлені стерилізовані банки та закриваємо їх прокип'яченими кришками. Банки перевертаємо вгору дном, накриваємо пледом або махровим рушником. Остуджуємо повністю. Зберігати таку заготовку з огірків можна за кімнатної температури.

Смачних вам заготовок із огірків!