Пончики з листкового тіста

У запасливих господарок завжди є в морозилці готове листкове тісто. Пропоную вам посмажити пончики з листкового тіста, які виходять повітряними та пишними.

У запасливих господарок завжди є в морозилці готове листкове тісто. З такого тіста нашвидкуруч можна приготувати смачну випічку. Пропоную вам посмажити пишні пончики із листкового тіста, які виходять повітряними, із пористою структурою. Пончики з листкового тіста прикрасять ваше чаювання.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 250 г (дріжджове)
  • Жовток яєчний: 1 шт.
  • Цукор (пудра): 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: скільки потрібно (для смаження)

Приготування

Щоб зробити смачні пончики із листкового тіста, підготуємо інгредієнти за списком. Тісто заздалегідь дістаємо з морозилки, доводимо до м'якої структури при кімнатній температурі.

Тісто розморозилося, можна приступати до формування пончиків. Яйце розділяємо на білок та жовток. Жовток збиваємо вилкою і змащуємо поверхню тіста.

Протилежні краї тіста загортаємо до середини.

Використовуючи склянку або кільце сервіровки, вирізаємо круглі заготовки.

Для смаження пончиків підійде невелика каструля, казан, сотейник чи глибока сковорода. Наливаємо в посуд достатню кількість олії, добре її розігріваємо. Акуратно опускаємо в гарячу олію заготівлі пончиків.

На середньому вогні смажимо пончики до золотистого відтінку.

Щоб видалити надлишки олії, пончики після смаження викладаємо на паперові серветки або рушники.

Коли пончики із листкового тіста охолонуть, посипати їх цукровою пудрою та запропонувати до столу!

Пригощайтеся, приємного вам чаювання!