Для посиденьок за чашкою бадьорої кави або запашного гарячого чаю підійдуть як десерт домашні пісочні вафлі, які готуються з використанням електровафельниці. Невеликий список інгредієнтів дозволить вам буквально за півгодини зробити пристойну гірку пісочних вафель з надзвичайним ароматом. Ласощі пісочні вафлі в електровафельниці – чудовий варіант для ранкової трапези!
Інгредієнти
- Цукор: 0,5 ст.
- Яйце куряче: 2 шт.
- Ванілін: 1 щіпка
- Сіль: 1/4 ч. ложки
- Олія вершкове: 60 г
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Горілка: 2 ст. ложки (або коньяк)
- Борошно пшеничне: 1 ст.
- Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
Приготування
Для випікання вафель відмірюємо в потрібній кількості зазначені продукти. Вершкове масло|мастило| потрібно розтопити в каструльці, а потім трохи остудити.
У широку миску розбиваємо курячі яйця. Продукт доповнюємо цукровим піском та ваніліном. Віночком чи міксером інгредієнти доводимо до однорідної маси.
У солодкий яєчний склад виливаємо олію і розтоплене вершкове. Додаємо коньяк (можна замінити горілкою). Змішуємо інгредієнти.
Додаємо пшеничне борошно, просіяне разом з розпушувачем.
Перемішуємо інгредієнти так, щоб на виході вийшло в'язке однорідне тісто, по схожій консистенції на тісто для оладок.
Розігріваємо відповідно до інструкції поверхню електровафельниці, змастивши її олією. Тісто викладаємо в центр поверхні (1,5-2 столові ложки).
Орієнтовний час випічки – 3 хвилини. Орієнтуйтесь на властивості своєї техніки.
Готові вафлі після випічки знімаємо кулінарною лопаткою та поміщаємо на тарілку (або грати). Вафлі охолонуть і набудуть пісочної структури.
Із задоволенням пригощаємось домашніми пісочними вафлями!