Пісочні вафлі в електровафельниці

Для посиденьок за чашкою бадьорої кави або запашного гарячого чаю підійдуть як десерт домашні пісочні вафлі в електровафельниці.

Для посиденьок за чашкою бадьорої кави або запашного гарячого чаю підійдуть як десерт домашні пісочні вафлі, які готуються з використанням електровафельниці. Невеликий список інгредієнтів дозволить вам буквально за півгодини зробити пристойну гірку пісочних вафель з надзвичайним ароматом. Ласощі пісочні вафлі в електровафельниці – чудовий варіант для ранкової трапези!

Інгредієнти

  • Цукор: 0,5 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Ванілін: 1 щіпка
  • Сіль: 1/4 ч. ложки
  • Олія вершкове: 60 г
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Горілка: 2 ст. ложки (або коньяк)
  • Борошно пшеничне: 1 ст.
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для випікання вафель відмірюємо в потрібній кількості зазначені продукти. Вершкове масло|мастило| потрібно розтопити в каструльці, а потім трохи остудити.

У широку миску розбиваємо курячі яйця. Продукт доповнюємо цукровим піском та ваніліном. Віночком чи міксером інгредієнти доводимо до однорідної маси.

У солодкий яєчний склад виливаємо олію і розтоплене вершкове. Додаємо коньяк (можна замінити горілкою). Змішуємо інгредієнти.

Додаємо пшеничне борошно, просіяне разом з розпушувачем.

Перемішуємо інгредієнти так, щоб на виході вийшло в'язке однорідне тісто, по схожій консистенції на тісто для оладок.

Розігріваємо відповідно до інструкції поверхню електровафельниці, змастивши її олією. Тісто викладаємо в центр поверхні (1,5-2 столові ложки).

Орієнтовний час випічки – 3 хвилини. Орієнтуйтесь на властивості своєї техніки.

Готові вафлі після випічки знімаємо кулінарною лопаткою та поміщаємо на тарілку (або грати). Вафлі охолонуть і набудуть пісочної структури.

Із задоволенням пригощаємось домашніми пісочними вафлями!