Галета зі сливами

До чаювання пропоную вам спекти фруктову галету. Як начинка візьмемо стиглі сливи. Смачна галета зі сливами готується просто і без зайвого кулінарного клопоту.

До сімейного чаювання пропоную вам спекти фруктову галету. Як начинка візьмемо стиглі сливи. Смачна галета зі сливами готується просто і без зайвого кулінарного клопоту. Тісто для такої випічки можна вважати універсальним, воно виходить пісковим і пісним, підійде для приготування галет з різними начинками, у тому числі овочевими.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 180 г
  • Вода: 70 мл
  • Олія рослинна: 70 мл
  • Розпушувач тіста: 0,5 ч. ложки
  • Сіль: 0,25 ч. ложки
  • Слива: 5-6 шт.
  • Крохмаль кукурудзяний: 10 г
  • Цукор: 30-40 г

Приготування

Підготуємо за списком необхідні інгредієнти.

У робочу миску пропускаємо через сито пшеничне борошно. Додаємо розпушувач для тіста та трохи солі. Інгредієнти добре перемішуємо.

У невелику каструльку вливаємо кип'ячену воду. Додаємо до неї рослинне масло. Перемішуємо, доводимо до кипіння і вливаємо суміш, що вийшла, в борошно.

Інгредієнти відразу між собою перемішуємо. Борошняну масу перекладаємо на стіл і замішуємо пісочне тісто. Може знадобитися ще трохи борошна. Готове тісто перекладаємо в целофановий мішечок і залишаємо на 30 хвилин.

Тісто перекладаємо на пергаментний папір і розкочуємо його в круглу основу для галети товщиною приблизно 3 мм.

У мисці змішуємо крохмаль та цукор. Солодку суміш розподіляємо на основі галети, відступаючи від країв по 3 см.

Сливи промиваємо, витираємо рушником, видаляємо кісточки та нарізаємо тонкими часточками. Викладаємо часточки слив на основу галети.

Свободні краї основи, що залишилися, підгинаємо складочками до центру. Можна край галети трохи присипати цукром.

Завантажуємо галету зі сливами у розігріту до 180 градусів духовку. Випікаємо 30 хвилин. Часу може знадобитися трохи більше або менше залежно від властивостей духовки.

Смачну галету зі сливами остудити, а потім нарізати порційними шматочками. Подаємо з чашкою улюбленого напою. Частуйтесь на здоров'я!