Найпопулярніша закуска, на мій погляд, це бутерброди. Готують їх і для ранкового перекушування, і для пікніка, і навіть святкове гуляння не обходиться без них. Зробити бутерброди можна по-різному. Мені подобаються гарячі бутерброди у духовці, які не вимагають великої кількості інгредієнтів та часу на приготування.
Така гаряча закуска складається із класичних інгредієнтів для бутербродів: хліба, ковбаси, сиру. Звичні продукти доповнені яйцем, майонезом, кетчупом. Мій покроковий рецепт гарячих бутербродів у духовці простий, і впорається з його реалізацією навіть юний кухар.
Готові гарячі бутерброди мають привабливий зовнішній вигляд та дивовижний смак. Таку закуску можна порівняти з міні-піццею. До речі, готувати гарячі бутерброди можна не тільки в духовці, а й у мікрохвильовій печі або на сковороді.
Інгредієнти
- Батон (нарізний): 0,5 шт.
- Сардельки: 100 г (або ковбаса будь-яка)
- Сир твердий: 100 г
- Яйце куряче: 1 шт.
- Майонез: 1 ст. ложка
- Кетчуп томатний: 1 ст. ложка
- Зелень свіжа: за бажанням
Приготування
Для гарячих бутербродів беремо потрібні продукти. Батон краще використовувати нарізний. Він менше кришиться. Можна одразу вмикати духовку, виставивши температурний режим на 180 градусів.
У робочу миску викладаємо майонез. Доповнюємо його своїм улюбленим кетчупом. Вбиваємо до інгредієнтів куряче яйце.
Продукти в мисці звичайною столовою вилкою перемішуємо між собою.
Сардельки (або будь-яку ковбасу, що є у вас на момент приготування) нарізаємо у формі дрібних кубиків. Нарізку відправляємо до томатно-майонезного складу, що ми приготували.
Сир подрібнюємо теркою. Беремо інвентар із великими осередками. Відправляємо сирну стружку до миски.
Перемішуємо складові.
Деко застилаємо пекарським папером. Викладаємо скибочки батона.
Сирно-ковбасну масу в пікантному соусі обережно викладаємо на хлібні скибочки.
Деко з бутербродами відправляємо в піч на 10 або 15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб сир розплавився, а поверхня бутербродів набула привабливого золотистого вигляду.
Ситні гарячі бутерброди готові! Додатково їх можна перетворити за допомогою свіжої зелені. Всім смачного!