Любителям домашніх пирогів, пропоную спекти його в мультиварці. Щоб не возитися із замішуванням тіста для пирога, візьмемо готовий заморожений напівфабрикат — листкове дріжджове тісто. Начинку приготуємо з картоплі та м'ясного фаршу. Апетитний пиріг з листкового тіста з картоплею та фаршем у мультиварці виходить дуже смачним та ситним. Така випічка – ідеальний варіант для перекушування. Можна пиріг взяти з собою в дорогу чи пікнік.
Інгредієнти
- Тісто дріжджове: 500 г
- Картопля: 2 шт.
- Фарш м'ясний: 150 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Яйце куряче: 1 шт.
- Олія вершкове: 1 шматочок (для змащення чаші)
Приготування
Підготуємо для випікання пирога інгредієнти. Заздалегідь розморожуємо листкове тісто. Очищаємо картоплю та цибулю.
Нарізаємо картоплю дрібним кубиком. Цибулю шаткуємо шматочками. У миску викладаємо фарш, додаємо нарізку з картоплі та цибулі. Інгредієнти на свій смак солимо та приправляємо чорним меленим перцем.
Між собою інгредієнти перемішуємо. Начинка для листкового пирога готова.
Пласт листкового тіста трохи розкочуємо. Вирізаємо коло діаметром чаші. Щоб не помилитися з розміром, зручно скористатися піддоном для приготування на пару, що йде в комплекті до мультиварки. Чашу змащуємо олією. Розміщуємо розкочений пласт, трохи піднімаємо бортики. Виделкою на поверхні робимо проколи.
Розподіляємо начинку рівним шаром.
Пласт тесту, що залишився, теж розкочуємо, вирізаємо коло. Покриваємо шаром начинку, скріплюємо краї. Знову робимо вилкою проколи.
Збиваємо яйце. Змащуємо поверхню пирога яйцем.
Закриваємо мультиварку кришкою. Включаємо програму "Випічка". Час встановлюємо на 1:00 20 хвилин. Через годину випічки мультиварку відкрити, щоб перевернути пиріг (зручно зробити це все з тим же піддоном для приготування на пару). Готувати далі до закінчення програми 20 хвилин.
Ситний та смачний пиріг із листкового тіста у мультиварці готовий. Усім приємного перекушування!