Рулетики із дріжджового тіста з корицею в духовці

З дріжджового тіста в домашніх умовах можна приготувати найрізноманітнішу випічку. Пропоную зробити рулетики із дріжджового тіста з корицею в духовці.

З дріжджового тіста в домашніх умовах можна приготувати найрізноманітнішу випічку – пиріжки, булочки, рогалики. Пропоную самостійно замісити дріжджове тісто та спекти в духовці рулетики з корицею. Такі рулетики із дріжджового тіста з корицею в духовці виходять смачними, м'якими, ароматними. Випічка відмінно доповнить чашку чаю чи кави.

Інгредієнти

  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цукор: 3,5 ст. ложки (+ 3 ч. ложки для начинки)
  • Сіль: 1 ч. ложка без верху
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Вода тепла: 150 мл
  • Олія рослинна: 3,5 ст. ложки
  • Кориця мелена: 3 ч. ложки (за смаком)
  • Борошно пшеничне: 2,5-3 ст.

Приготування

У потрібній кількості відміряємо інгредієнти для замісу дріжджового тіста. Кип'ячену воду доводимо до температури приблизно 39-40 градусів.

У миску розбиваємо яйце. Всипаємо до нього цукровий пісок та сіль. Інгредієнти збиваємо так, щоб вийшла однорідна суміш.

У солодкий яєчний склад вливаємо теплу воду та порцію олії. Продовжуємо збивати ще трохи.

В окрему миску просіюємо борошно пшеничне. Всипаємо до неї сухі дріжджі та добре перемішуємо сипкі інгредієнти.

Борошно з дріжджами пересипаємо невеликими частинами рідку основу. Починаємо заміс тесту.

Спочатку тісто замішуємо в мисці, потім перекладаємо тістяну грудку на стіл. Тісто на сухих дріжджах має бути м'яким і не липнути до долонь. Тісто перекладаємо в миску, змащену олією, накриваємо рушником і залишаємо для підйому в теплому місці без протягів.

Дріжджове тісто збільшилося в обсязі. Обминаємо його руками і ділимо на рівні частини.

Кожну частину тесту розгортаємо у прямокутник. Поверхню змащуємо трохи олією, посипаємо цукром і меленою пряною корицею.

Тісто з начинкою згортаємо у формі рулету. Рулет розрізаємо на шматочки шириною приблизно 6-7 см. Укладаємо рулетики на лист швом вниз, накриваємо рушником і залишаємо для вистоювання тіста на 20 хвилин.

Деко з рулетиками з дріжджового тіста ставимо в розігріту до 180-190 градусів духовку. Випікаємо рулетики 25 хвилин (орієнтуйтеся на властивості духовки).

Ароматні рулетики з дріжджового тіста подаємо на стіл. Пригощайтеся, приємного чаювання!