Пиріг з мясом та картоплею з дріжджового тіста

Домашній пиріг з м'ясом та картоплею з дріжджового тіста – це хороша причина зібрати всіх за столом. За запропонованим рецептом пиріг виходить дуже смачним та апетитним.

Домашній пиріг з м'ясом та картоплею з дріжджового тіста – це хороша причина зібрати всіх за столом. За запропонованим рецептом пиріг виходить дуже смачним і апетитним, адже тісто для нього виходить м'яким і ніжним, а начинка соковитою. Пиріг вдало впишеться в будь-яке меню: і в буденне, і святкове.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 300 г
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 1 ч. ложка (+ для начинки до смаку)
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Вода тепла: 160 мл
  • Дріжджі швидкодіючі сухі: 1 ч. ложка
  • Картопля: 2 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Свинина: 250 г (м'якоть)
  • Приправа для свинини: 0,5 ч. ложки
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Щоб спекти в духовці пиріг з картоплею та м'ясом із дріжджового тіста, візьмемо інгредієнти у зазначених кількостях за списком. Воду для замішування тіста розігріваємо до 38 °. М'ясо ополіскуємо, картоплю та цибулю очищаємо.

Для приготування дріжджового тіста просіюємо в глибоку миску борошно пшеничне. Всипаємо до неї сухі дріжджі, порцію цукрового піску та сіль. Сипучі компоненти між собою перемішуємо.

У борошняну суміш виливаємо олію і теплу прокип'ячену воду.

Починаємо замішувати дріжджове тісто спочатку в мисці, а потім на робочій поверхні столу. Тісто має вийти м'яким і не прилипати до долоні. Тісто збираємо в колобок, кладемо в змащену маслом миску, накриваємо рушником тканини і залишаємо в спокої на 1 годину в теплі. За цей час тісто збільшиться в обсязі майже вдвічі.

Зробимо для дріжджового пирога начинку. Нарізаємо картоплю дрібним кубиком. Свинину також подрібнюємо кубиком. Шинкуємо шматочками цибулі.

Склад для начинки на смак солимо, перчимо, додаємо за бажанням приправу. Перемішуємо, начинка для пирога готова.

Дріжджове тісто, що піднялося, обминаємо, ділимо на два шматки. Більшу частину тіста розкочуємо в пласт, який одразу перекладаємо на деко. Зверху рівним шаром кладемо на пласт начинку з картоплі та м'яса.

Решту тесту також розкочуємо, кладемо пласт на начинку, щільно скріплюємо краї пирога. У центрі робимо отвір для виходу пари.

Деко з пирогом завантажуємо в розігріту до 180 ° духовку на 50 хвилин. Якщо під кінець випічки ви помітите, що верх пирога пригорає, то накрийте пергаментним папером.

Наш пиріг з дріжджового тіста з картоплею та м'ясом вийшов дуже смачним та ситним. Розрізаємо пиріг шматочками та із задоволенням пригощаємося!