Заливне тісто на сметані для пирогів

Якщо ви зібралися зробити пиріг, то рекомендую використовувати цей покроковий рецепт замісу тіста для нього.

Серед безлічі кулінарних варіацій приготування пирогів особливу нішу займає випічка із заливного тіста. Якщо ви зібралися зробити пиріг, то рекомендую використовувати цей покроковий рецепт замісу тіста для нього. Серед інгредієнтів – сметана. Можна використовувати продукт із будь-якою жирністю. Готувати заливне тісто на сметані для пирогів просто, а випічка з ним виходить пишною та смачною.

Інгредієнти

  • Борошно пшеничне: 150 г
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Сметана: 100 г
  • Сода харчова: 6 г
  • Сіль: 1 чайна ложка
  • Цукровий пісок: 1 чайна ложка (за смаком)

Приготування

Підготуємо інгредієнти для заливного тіста. Сметана та яйця повинні бути кімнатної температури.

У невелику миску перекладаємо заявлену порцію сметани. Всипаємо в неї соду і добре перемішуємо. У такому положенні залишаємо сметану на 20 хвилин. Через цей час можна побачити на поверхні сметани бульбашки, це відбулася реакція соди з кисломолочним продуктом.

У готельну ємність вбиваємо всі яйця. До них засипаємо цукор (кількість – на ваш розсуд, залежно від використовуваної начинки). Не забуваймо додати сіль.

Віночком чи міксером перемішуємо інгредієнти. На виході повинна вийти однорідна суміш, а сіль та цукор повністю розчинитися.

Сметану із загашеною содою переправляємо в яєчну масу. Склад добре перемішуємо.

Далі в масу, що утворилася, просіваємо пшеничне борошно.

Інгредієнти добре між собою перемішуємо. Тісто вийшло рідким, однорідним і без грудочок.

Тісто для заливного пирога готове, використовуємо його за своїм прямим призначенням. Начинку для пирога вибирайте на свій смак та бажання. Готуйте із задоволенням!