Сьогодні у нас у меню — розсольник із перлівкою та солоними огірками. Ця страва вважається однією з кулінарних варіацій приготування знаменитого кислого супу, що його варили на Русі досить давно — аж із XV століття!
Основним інгредієнтом супу є перловка. Варто вказати на той факт, що ця крупа є дуже корисною для нашого організму, адже у своєму складі вона містить вітаміни та мінерали, які відповідають за «злагоджену» роботу травлення та зміцнюють наш імунітет.
Інгредієнти
- М'ясний бульйон: 2 л
- Крупа перлова: 150 г
- Картопля: 2 шт.
- Морква: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Олія рослинна: 40 мл
- Огірок солоний: 1-2 шт.
- Сіль за смаком
- Спеції: за смаком (мелені)
Приготування
Для ситного розсольника на м'ясному бульйоні з перловкою та солоними огірками готуємо потрібні інгредієнти. Для бульйону можна взяти будь-яке м'ясо (у тому числі кістки), підійде і курка.
Для бульйону відварюємо м'ясо до повної готовності. Час варіння – індивідуально і залежить від сорту м'яса, що використовується, і його свіжості. М'ясо з каструлі витягаємо, бульйон приправляємо за смаком сіллю.
Заздалегідь приділяємо увагу і перловій крупі. Перловку у потрібній кількості перекладаємо в миску, заливаємо холодною водою хоча б на 3 години. Потім крупу промиваємо та варимо протягом 40 хвилин в окремій каструльці.
Коли і бульйон і перлівка для розсольника будуть готові, продовжуємо готувати суп. Очищаємо картоплю, нарізаємо її кубиками або у формі брусочків. Відправляємо картопляну нарізку до м'ясного бульйону.
Подрібнюємо морквину та цибулю. Морквину можна натерти чи подрібнити соломкою. Цибулю шаткуємо дрібно шматочками. Подрібнені овочі відправляємо для смаження в сковороду, в якій прогріваємо олію.
Солоні огірочки нарізаємо кубиками.
Доповнюємо огірковою нарізкою овочі у сковороді. Томимо інгредієнти разом приблизно ще 5 або 7 хвилин.
Картопля вже практично готова. Відправляємо в каструлю засмажку з моркви, цибулі, солоних огірків. Перекладаємо відварену перловку. При необхідності інгредієнти приправляємо за смаком сіллю та меленими спеціями. Подрібнюємо м'ясо, що охололо, відправляємо його в суп. Варимо розсольник ще близько 10 хвилин.
Апетитний розсольник готовий! Розливаємо його по тарілках і подаємо гарячим до столу. Приємного для всіх апетиту!