Якщо вам подобаються овочеві страви, то рекомендую приготувати солянку з капусти. Для рецепту використовується свіжа білокачанна капуста, яка доповнена цибулею, морквою та печерицями. Така солянка з капустою і грибами може бути самостійною стравою для повсякденного столу, і доповнювати відварене або запечене м'ясо. Готувати капустяну солянку з грибами просто, впорається навіть новачок.
Інгредієнти
- Капуста білокачанна: 500 г
- Печериці свіжі: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Морква: 1 шт.
- Паста томатна: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Вода: 150 мл
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
За переліком підготуємо інгредієнти для рецепту. З капусти прибираємо верхні листи, очищаємо цибулю та моркву. Ополіскуємо під проточною водою печериці, видаляючи забруднення.
Шинкуємо білокачанну капусту дрібними смужками. Заготівлю з капусти перекладаємо в миску, трохи солимо і тримаємо руками. Так капуста стане м'якшою і соковитішою.
Нарізку з капусти переправляємо в казан або каструлю. Вливаємо воду та доводимо на середньому вогні до кипіння. Варимо капусту протягом 5-7 хвилин.
Морквину натираємо, цибулю нарізаємо дрібними шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в масло овочі, обсмажуємо їх на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини.
Свіжі печериці нарізаємо середніми скибочками. Викладаємо гриби до овочів на сковороду, відразу на свій смак солимо і приправляємо перчиком.
Обсмажуємо гриби з морквою та цибулею, іноді перемішуючи, 5 хвилин.
Обсмажені печериці з овочами додаємо до капусти. Зменшуємо нагрівання плити. Гасимо капусту з грибами під кришкою 15 хвилин.
Доповнюємо через цей час капусту томатною пастою. Якщо потрібно, то досоліть вміст. Продовжуємо гасити ще 5 хвилин.
Смачна солянка з капустою та грибами готова. Подавати солянку на стіл можна і в теплому вигляді, і в охолодженому також. Приємного для всіх апетиту!