Солянка з капустою та грибами

Якщо вам подобаються овочеві страви, то раджу приготувати солянку з капустою та грибами. Така страва може бути самостійною стравою, і доповнювати відварене або запечене м'ясо.

Якщо вам подобаються овочеві страви, то рекомендую приготувати солянку з капусти. Для рецепту використовується свіжа білокачанна капуста, яка доповнена цибулею, морквою та печерицями. Така солянка з капустою і грибами може бути самостійною стравою для повсякденного столу, і доповнювати відварене або запечене м'ясо. Готувати капустяну солянку з грибами просто, впорається навіть новачок.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 500 г
  • Печериці свіжі: 250 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Морква: 1 шт.
  • Паста томатна: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Вода: 150 мл
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

За переліком підготуємо інгредієнти для рецепту. З капусти прибираємо верхні листи, очищаємо цибулю та моркву. Ополіскуємо під проточною водою печериці, видаляючи забруднення.

Шинкуємо білокачанну капусту дрібними смужками. Заготівлю з капусти перекладаємо в миску, трохи солимо і тримаємо руками. Так капуста стане м'якшою і соковитішою.

Нарізку з капусти переправляємо в казан або каструлю. Вливаємо воду та доводимо на середньому вогні до кипіння. Варимо капусту протягом 5-7 хвилин.

Морквину натираємо, цибулю нарізаємо дрібними шматочками. На сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо в масло овочі, обсмажуємо їх на середньому вогні приблизно 3-4 хвилини.

Свіжі печериці нарізаємо середніми скибочками. Викладаємо гриби до овочів на сковороду, відразу на свій смак солимо і приправляємо перчиком.

Обсмажуємо гриби з морквою та цибулею, іноді перемішуючи, 5 хвилин.

Обсмажені печериці з овочами додаємо до капусти. Зменшуємо нагрівання плити. Гасимо капусту з грибами під кришкою 15 хвилин.

Доповнюємо через цей час капусту томатною пастою. Якщо потрібно, то досоліть вміст. Продовжуємо гасити ще 5 хвилин.

Смачна солянка з капустою та грибами готова. Подавати солянку на стіл можна і в теплому вигляді, і в охолодженому також. Приємного для всіх апетиту!