Пропоную вам зробити на зиму чудову заготівлю, яка стане для вас, дорогі господині, справжньою паличкою-виручалочкою при варінні смачного супу – розсольника. Давайте приготуємо розсольник із свіжими огірками на зиму за цим рецептом. Я скористалася звичайною каструлею, але можна заготовити розсольник і в мультиварці.
Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить приблизно 1,3 л готового продукту. Баночки (0,5 л) достатньо для приготування 2,5 л супу з додаванням картоплі та м'яса (або без).
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 750 г
- Морква: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 250 г
- Крупа перлова: 125 г
- Паста томатна: 150 г
- Сіль: 1 ст. ложка
- Цукор: 60 г
- Олія рослинна: 60 г
- Оцет 9%: 25 мл
Приготування
Підготуємо за списком необхідні продукти.
Насамперед потрібно зайнятися перловою крупою. Її слід відварити, дотримуючись вказівок на упаковці виробника. Я використовувала перловку в пакетиках (варити зручно та просто).
Очищаємо моркву та цибулю. Великою теркою подрібнюємо моркву. Цибулю нарізаємо у формі четвертинок.
Ретельно промиваємо огірки, зрізаємо кінчики та крупно натираємо їх. Додаємо до моркви та цибулі.
Беремо невелику миску, викладаємо до неї томатну пасту. Вливаємо олію, підсипаємо сіль і цукровий пісок. Інгредієнти змішуємо.
Томатну суміш, яка у нас вийшла, додається до овочевого складу страви. Інгредієнти перемішуємо.
Каструлю з овочами ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Проварюємо овочевий склад, зменшивши вогонь протягом 35 хвилин. Періодично інгредієнти перемішуємо.
До інгредієнтів перекладаємо варену перловку, вливаємо столовий оцет, перемішуємо і продовжуємо гасіння ще 10 хвилин.
Апетитний смачний розсольник із свіжих огірків перекладаємо у стерилізовані банки. Закручуємо банки кришками і перевертаємо їх догори дном. На банки накидаємо теплу ковдру або плед і повністю остуджуємо заготівлю. Зберігати розсольник із свіжих огірків на зиму можна за кімнатної температури.
Вдалих вам заготовок!