Салат з кабачків «Тещина мова» на зиму.

Пропоную з кабачків та помідорів приготувати пікантний салат під назвою «Тіщина мова». Виходить салат з кабачків «Тещин язик» на зиму в міру гострим та пікантним.

З кабачків на зиму можна приготувати найрізноманітніші закуски та салати. Кабачок чудово поєднується з багатьма овочами, у тому числі і з помідорами. Пропоную з кабачків та помідорів приготувати пікантний салат під назвою «Тіщина мова». Виходить салат з кабачків «Тещин язик» на зиму в міру гострим та пікантним. Страва урізноманітнить будь-яке застілля, запропонувати його до столу краще з відвареною картоплею.

Із запропонованої кількості інгредієнтів виходить трохи більше ніж 1500 мл салату. Банки для зберігання салату обов'язково слід простерилізувати, кришки до них прокип'ятити.

Інгредієнти

  • Кабачок: 1 кг (очищені)
  • Помідори: 1 кг
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Олія рослинна: 70 мл
  • Часник: 50 г
  • Цукор: 100 г
  • Сіль: 1 ст. ложка
  • Перець червоний: 0,5 ч. ложки (або до смаку)
  • Оцет 9%: 70 мл

Приготування

Щоб зробити на зиму смачний салат із кабачків та помідорів, підготуємо інгредієнти у запропонованій кількості. Кабачок очищаємо від шкірки та насіння. Промиваємо помідори та перець. З часникових зубчиків знімаємо лушпиння. Готувати краще у казані чи глибокій сковороді.

Солодкий перець очищаємо від насіння. Помідори та перець нарізаємо невеликими скибочками, які легко помістяться у м'ясорубці.

Нарізку з помідорів та перцю прокручуємо. У томатну масу, що вийшла, всипаємо цукор, сіль. Вливаємо олію, перемішуємо.

Томатну заготовку доводимо до кипіння. Трохи зменшуємо нагрівання плити та варимо при слабкому кипінні томатну масу 10 хвилин, іноді перемішуючи.

Очищені кабачки нарізаємо невеликими брусочками. Нарізку із кабачка перекладаємо в томатну масу. Після закипання варимо 20 хвилин. Не забуваймо інгредієнти перемішувати.

Часникові зубчики дрібно натираємо чи пропускаємо через спеціальний прес. Додаємо часник до кабачків. Всипаємо мелений червоний перець. Перемішуємо. Вміст гасимо 5 хвилин.

У кабачковий салат, що вийшов, вливаємо оцет. Перемішуємо, проварюємо ще кілька хвилин.

Салат з кабачків та помідорів «Тіщина мова» розкладаємо по стерилізованих банкам (краще взяти баночки об'ємом 0,5 л). Закриваємо банки кришками, перевертаємо їх дном нагору і вкриваємо ковдрою. Коли банки з салатом охолонуть, забираємо заготовку в прохолодне місце.

Всім смачного!