Якщо вам подобаються пироги з капустяною начинкою, але не хочеться возитися з тестом, то пропоную альтернативний варіант із використанням тонкого лаваша. Для начинки візьмемо свіжу білокачанну капусту, обсмажимо її разом із подрібненою цибулею, приправивши меленими спеціями. Капустяну начинку загорнемо потім у тонкий лаваш, доповнивши сиром. Виходить апетитний рулет з лаваша з капустою і сиром, який чудовий з чаєм або як закуска до ситного перекушування.
Інгредієнти
- Тонкий лаваш – великий: 1 шт.
- Капуста білокачанна: 250 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сир твердий: 50 г
- Кріп (свіжий): 2 гілочки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Візьмемо за списком зазначені продукти. Очищаємо цибулю. З капусти видаляємо верхні листи, вирізаємо качан. Ополіскуємо гілочки кропу.
На обробну дошку кладемо цибулю. Подрібнюємо його невеликими шматочками.
Білокачанну капусту нарізаємо дрібними стрічками.
У сковороду вливаємо заявлену порцію олії. Чекаємо, поки воно трохи прогріється. Викладаємо в сковороду нарізку з|із| цибулі, а через пару хвилин – нашатковану капусту. Інгредієнти для начинки солимо та перчимо на свій смак.
Томимо капусту на сковороді, періодично перемішуючи її, до готовності. Мені знадобилося 15 хвилин, бо капуста була молодою. У капусту в кінці приготування додаємо посічений кріп. Капустяну начинку остуджуємо.
На столі розстеляємо тонкий свіжий лаваш. На один бік кладемо капустяну начинку.
Теркою подрібнюємо сир. Начинку закриваємо сирною стружкою.
Підгинаємо краї лаваша до центру та згортаємо його у формі рулету.
Розігріваємо поверхню сковороди гриль. Змащувати її не потрібно. З двох сторін підрум'янюємо рулет із капустою приблизно по 1,5 хвилини.
Апетитний рулет з капустяною начинкою готовий. Розрізаємо його порціями та із задоволенням пригощаємося!