Якщо вам подобаються рибні страви, то рекомендую приготувати на сковороді смачні биточки з мінтаю. Спочатку зробимо з риби фарш, який доповнимо замоченими в молоці хлібними скибочками, яйцем, спеціями, потім сформуємо биточки та обсмажимо їх на сковороді. Такі рибні биточки з мінтаю виходять соковитими, ніжними, ситними. Запропонувати їх до столу можна з улюбленим гарніром, наприклад, картопляним, або просто подати на скибочці батона.
Інгредієнти
- Мінтай: 400 г
- Батон (нарізний): 3 скибочки
- Яйце куряче: 1 шт.
- Молоко: 125 мл
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Сіль за смаком
- Суміш перців: за смаком
- Панірувальна суміш: 3 ст. ложки
- Олія рослинна: 4 ст. ложки
Приготування
Підготуємо за списком інгредієнти. Мінтай очищаємо, зрізаємо плавці та хвіст.
З скибочок батона зрізаємо скоринки, ламаємо на шматочки. Замочуємо хлібні шматочки у молоці.
Мінтай спочатку обробляємо на філе. Видаляємо шкірку. Нарізаємо рибне філе шматочками. Очищаємо цибулю. Нарізаємо його часточками.
З рибних шматочків та цибулі робимо фарш. Я скористалася м'ясорубкою.
У фарш, що вийшов, з мінтаю вбиваємо куряче яйце.
Хлібні скибочки віджимаємо. М'якуш викладаємо в рибний фарш.
Склад рибного фаршу на свій смак солимо і приправляємо сумішшю мелених перчиків.
Між собою складові фаршу добре перемішуємо. Виходить однорідний та ніжний склад для биточків.
З рибного фаршу ліпимо биточки, які відразу обвалюємо в панірувальну сухарну суміш.
У сковороді розігріваємо олію. Перекладаємо биточки з мінтаю. Обсмажуємо до скоринки з двох сторін. Наприкінці обсмажування вливаємо в сковороду трохи кип'яченої води. Накриваємо сковороду кришкою. Гасимо биточки 5 хвилин на малому вогні.
Смачні рибні битки з мінтаю вийшли соковитими, м'якими. Смачного!