Рис зі свининою на сковороді

Цей покроковий рецепт приготування схожий на реалізацію рецепту плову. Але в нашому випадку страва готується набагато швидше. У ньому використовується менше спецій та приправ.

Для сімейного обіду йди вечері можна приготувати ситну та апетитну страву – рис зі свининою. Говорячи про таке гастрономічне поєднання як м'ясо та рис, відразу представляється плов. Цей кулінарний варіант приготування схожий на реалізацію рецепту плову. Але в нашому випадку страва готується набагато швидше, в ній використовується менше спецій та приправ, характерних для плову.

Основний інгредієнт нашої страви – це рис. Варто відзначити, що цей злаковий – виключно потрібний і корисний продукт харчування для нас, його обов'язково потрібно включити до свого раціону. Рис вважається дієтичним інгредієнтом, має він і низку інших корисних властивостей.

Інгредієнти

  • Свинина: 400 г (м'якоть)
  • Рис: 1 склянка
  • Морква: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Вода: 3 склянки
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Соус томатний: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком

Приготування

Для смачної та ситної страви зі свинини готуємо потрібні інгредієнти за списком. М'ясо має бути охолодженим. Якщо продукт знаходився в морозилці, краще заздалегідь дістати його, щоб розморозити при кімнатній температурі. Рис використовувати можна і круглий, і довгозерний. Цибулю та морквину для рецепту очищаємо.

Наріжемо м'ясо. Відповідний за розміром шматок свинини промиваємо під проточною водою, відразу швидко обтираємо паперовим рушником. Перекладаємо м'ясо на обробну поверхню, подрібнюємо брусочками.

Подрібнити овочі. Ріпчасту цибулю шаткуємо дрібними скибочками, а морквину натираємо.

У сковороду вливаємо олію. Коли воно добре прогріється, викладаємо у сковороду м'ясну нарізку. Обсмажуємо шматочки свинини, періодично перемішуючи до появи легкої скоринки.

До свинячих шматочків викладаємо подрібнену морквину. Приєднуємо відразу до інгредієнтів нарізку цибулі. Томимо інгредієнти разом буквально 5 або 7 хвилин.

Доповнюємо вміст сковороди рисом.

Вливаємо кип'ячену воду у потрібній кількості. Солимо, приправляємо бажаними відповідними меленими спеціями (використовувати можна суміш перців, наприклад).

Хвилин через 10 додаємо томатний соус, перемішуємо.

Продовжуємо готувати рис із свининою приблизно ще 15 хвилин.

Смачний рис зі свининою на сковороді готовий! Приємною для всіх трапези!