Смачна корисна та поживна рисова каша – чудовий варіант для сніданку. Пропоную урізноманітнити звичний рецепт рисової каші на молоці яблуком та родзинками. А щоб готування було приємним процесом, раджу скористатися мультиваркою. Не треба стежити за кашею на плиті, а спокійно займатися ранковими справами. Мій покроковий рецепт рисової каші з яблуком у мультиварці сподобається господаркам, які цінують свій час.
Смачна рисова каша з яблуком у мультиварці – страва і для дорослих, і для дітей.
Інгредієнти
- Рис пропарений: 150 г
- Молоко: 250 мл
- Цукор: 35 г
- Яблуко: 1 шт.
- Родзинки: 1 жменя (без кісточок)
- Вода: 500 мл
- Сіль за смаком
Приготування
Знайомимося зі списком продуктів, готуємо їх та приступаємо до готування. Я для каші використала пропарений рис.
Необхідну кількість рису висипаємо в чашу мультиварки.
Вливаємо в чашу з рисом молоко та прокип'ячену воду. Інгредієнти перемішуємо. На мультиварці встановлюємо програму "каша". У мене на готування пішло 15 хвилин за стандартного режиму.
Поки готується каша в мультиварці, обробимо родзинки та яблуко. Родзинки (він має бути без кісточок) перебираємо, видаляємо хвостики. Перекладаємо в миску і заливаємо окропом на 10 хвилин, потім воду зливаємо, родзинки ще раз промиваємо і викладаємо на тканий рушник, щоб обсушити.
Яблуко улюбленого сорту очищаємо від шкірки та подрібнюємо у формі кубиків.
Час приготування каші минув.
У кашу викладаємо нарізку з яблука, підготовлений ізюм. Кашу приправляємо трохи сіллю, посипаємо цукром.
Рисову кашу з доданими інгредієнтами добре перемішуємо. Встановлюємо програму «підтримування тепла», час – 10 хвилин.
Каша з рису з додаванням яблука та родзинок приготувалася, відразу ж подаємо її до столу. Смачного вам перекушування!