Салат «Лися шубка» з оселедцем та грибами

У будь-яке святкове меню впишеться апетитний салат із яскравим смаком під назвою «Лисья шубка» із оселедцем та грибами. Гості та домочадці точно залишаться задоволеними.

У будь-яке святкове меню впишеться апетитний салат із яскравим смаком під назвою «Лисья шубка». У блюді вдало поєднуються між собою обсмажені з цибулею гриби, нарізка із солоного оселедця, картопля, яйця та морквина. Виходить салат «Лисья шубка» з оселедцем та грибами ситним, він чудово виглядає на столі. Гості та домочадці точно залишаться задоволеними.

Інгредієнти

  • Філе оселедця солоною: 250 г
  • Печериці свіжі: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Яйце куряче: 3 шт.
  • Картопля: 2 шт.
  • Морква: 2 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Майонез: 3-4 ст. ложки
  • Сіль за смаком

Приготування

Щоб приготувати салат «Лися шубка» із оселедцем та грибами, візьмемо потрібні продукти за списком. Попередньо потрібно відварити моркву з картоплею (20-25 хвилин після закипання), курячі яйця (10 хвилин після закипання). Ці інгредієнти остудити та очистити. Гриби обполіскуємо під водою, обсушуємо. Очищаємо цибулю.

Цибулю шаткуємо маленькими шматочками. Розігріваємо на сковороді олію. Викладаємо на сковороду нарізку з|із| цибулі і пасеруємо її 2-3 хвилини.

Свіжі печериці нарізаємо кубиком, викладаємо до цибулі на сковороду. Обсмажуємо приблизно 5-7 хвилин до повного випаровування вологи. Гриби остудити.

Починаємо збирати салат. Я використовувала для формування сервірувальне кільце. Перший шар нашого салату – натерта картопля. Змащуємо шар майонезом.

На картопляний шар поміщаємо нарізану кубиками оселедець.

Натираємо курячі яйця. Укладаємо їх наступним шаром та покриваємо соусом.

Наступним шаром маємо обсмажені печериці. Трохи їх присолюємо та змащуємо також майонезом.

Завершальний шар нашого салату – натерта морквина. Змащуємо її майонезом. За бажання можна зробити сіточку з майонезу.

Щоб салат «Лисья шубка» з оселедцем та грибами вийшов соковитим та смачним, відправляємо його в холодильник для просочення шарів мінімум на 30 хвилин. Пригощайтесь, приємного всім апетиту!