У кожного обивателя свої смакові уподобання. Наприклад, не всі люблять картоплю. Серед моїх знайомих вони теж є, і щоб догодити їм, я іноді готую салат Олів'є без картоплі, який також виходить дуже апетитним. Можливо, що картопля просто відсутня, а скуштувати смачного салату дуже хочеться, тоді рецепт врятує вас, а страва порадує.
Щоб Олів'є вийшло гідним, намагайтеся нарізати інгредієнти однакового розміру, орієнтуючись на зелений горошок. Заздалегідь відваріть морквину та яйця, ковбасу використовуйте свого улюбленого сорту.
Інгредієнти
- Ковбаса: 250 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Огірки мариновані: 1 шт.
- Горошок консервований: 5 ст. ложок
- Майонез: 2 ст. ложки
- Цибуля зелена: 3-4 пера
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Відварену морквину та яйця очищаємо. Промиваємо зелену цибулю.
Почнемо подрібнення інгредієнтів для Олів'є з ковбаси. Подрібнюємо продукт у формі дрібного кубика та відправляємо у миску.
Аналогічно чинимо і з відвареною морквиною. Нарізку переправляємо до ковбаси.
На черзі – маринований (або солоний) огірочок. Подрібнюємо його, як і попередні компоненти.
Шинкуємо шматочками відварені яйця. Додаємо їх до загального складу салату.
Пір'я зеленої цибулі нарізаємо тонкими кільцями. Горошок відкидаємо на сито, а потім уже додаємо до салату.
Інгредієнти солимо та перчимо. Для заправки використовуємо майонез. Якщо хочете скоротити кількість калорій у салаті, замість майонезу візьміть сметану.
Перемішуємо інгредієнти салату, Олів'є готове до подачі.
Всім смачного перекушування!