Серед безлічі варіантів приготування салатів мені найбільше подобаються ті, в яких є куряче м'ясо. Курятина відмінно поєднується з багатьма інгредієнтами, тому салати виходять смачними і апетитними. Пропоную зробити салат «Ципочка» з куркою та горошком, в ньому також присутні картопля, яйця та морквина. Виходить салат чудовим і добре тримає форму завдяки особливій заправці. Ось подробиці приготування.
Інгредієнти
- М'ясо куряче: 200 г (відварене)
- Морква варена: 1 шт.
- Картопля (варена): 2 шт.
- Яйце куряче: 3 шт.
- Горошок зелений консервований: 150 г
- Майонез: 3 ст. ложки
- Часник: 1 зубчик
- Сіль за смаком
Приготування
Підготуємо інгредієнти для рецепту. Попередньо відварюємо куряче м'ясо, картопля, моркву та яйця. Краще використовувати грудку для салату, але підійдуть інші частини птиці. Після варіння картопля, моркву та яйця очистити.
Почнемо подрібнення з картоплі та моркви. Нарізаємо інгредієнти маленькими кубиками, перекладаємо у миску.
На обробну дошку перекладаємо куряче м'ясо та подрібнюємо його. Нарізку з курки перекладаємо до картоплі та моркви.
Курячі яйця ділимо на жовтки та білки. Жовтки нам потрібні для приготування заправки, тому їх поки що відставляємо убік. Білки нарізаємо кубиками, які переправляємо до решти інгредієнтів у миску.
З банки горошок спочатку відкидаємо на сито, а потім уже поміщаємо в миску.
А тепер приготуємо заправку. Жовтки поміщаємо в піалу, розминаємо вилкою. Додаємо порцію майонезу та потовчений часник. Добре перемішуємо.
Пікантну заправку, що вийшла, викладаємо в салат, солимо за смаком. Інгредієнти перемішуємо, готовий салат.
Ситний та смачний салат з куркою «Курчатка» готовий. Смачного!