Салат з буряка з волоськими горіхами та часником

Буряк – всесезонний овоч, з якого можна цілий рік готувати смачні страви, у тому числі – салати. Ось рецепт салату з буряка з волоськими горіхами та часником.

Буряк – всесезонний овоч, з якого можна цілий рік готувати смачні страви, у тому числі – салати. Ось покроковий рецепт салату з буряка з волоськими горіхами та часником, який готувати дуже легко і просто, а виходить він поживним та корисним. Заздалегідь для салату відваріть буряк або запікайте в духовці. Для заправки я використала сметану, але підійде і майонез, і натуральний йогурт. Волоські горіхи рекомендується підсушити на сухій гарячій сковороді.

Інгредієнти

  • Буряк: 2 шт.
  • Горіх грецький (ядра): 50 г
  • Часник: 1 зубчик
  • Сметана: 1,5 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Підготуємо необхідні інгредієнти. Відварений буряк очищаємо від шкірки.

Подрібнюємо буряки за допомогою терки із середніми або великими осередками. Бурякову масу, що вийшла, перекладаємо в миску.

Додаємо до буряка часточку часнику, пропущену через спеціальний прес. Якщо такого пристрою немає під рукою, то можна скористатися дрібною теркою.

Горіхи слід потовкти у ступці. Кілька половинок можна залишити для прикраси салату. Подрібнені горіхи перекладаємо до буряка.

Для заправки до салату додаємо порцію сметани. На смак інгредієнти солимо і перчимо небагато.

Залишилося тільки перемішати суміш салату і можна ставити його на стіл.

При подачі салат з буряком, часником і волоськими горіхами прикрашаємо зеленню або на власний розсуд. Частуйтесь на здоров'я!