Буряк – всесезонний овоч, з якого можна цілий рік готувати смачні страви, у тому числі – салати. Ось покроковий рецепт салату з буряка з волоськими горіхами та часником, який готувати дуже легко і просто, а виходить він поживним та корисним. Заздалегідь для салату відваріть буряк або запікайте в духовці. Для заправки я використала сметану, але підійде і майонез, і натуральний йогурт. Волоські горіхи рекомендується підсушити на сухій гарячій сковороді.
Інгредієнти
- Буряк: 2 шт.
- Горіх грецький (ядра): 50 г
- Часник: 1 зубчик
- Сметана: 1,5 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. Відварений буряк очищаємо від шкірки.
Подрібнюємо буряки за допомогою терки із середніми або великими осередками. Бурякову масу, що вийшла, перекладаємо в миску.
Додаємо до буряка часточку часнику, пропущену через спеціальний прес. Якщо такого пристрою немає під рукою, то можна скористатися дрібною теркою.
Горіхи слід потовкти у ступці. Кілька половинок можна залишити для прикраси салату. Подрібнені горіхи перекладаємо до буряка.
Для заправки до салату додаємо порцію сметани. На смак інгредієнти солимо і перчимо небагато.
Залишилося тільки перемішати суміш салату і можна ставити його на стіл.
При подачі салат з буряком, часником і волоськими горіхами прикрашаємо зеленню або на власний розсуд. Частуйтесь на здоров'я!