Фунчоза – це тонка локшина, яка, як правило, є несмачною. Але, якщо локшину доповнити відповідними інгредієнтами, вона відкриває свій смак завдяки здатності легко вбирати аромат супутніх продуктів. Використовуючи фунчозу, можна приготувати різноманітні салати. Пропоную покроковий рецепт салату з фунчозою та морквою по-корейськи. Основні інгредієнти доповнені свіжим огірком, цибулею та солодким болгарським перцем.
Салат без майонезу, для заправки використовується олія в поєднанні з соєвим соусом. Апетитний салат з фунчозою та морквою по-корейськи виходить пікантним за смаком, досить соковитим та ароматним.
Інгредієнти
- Фунчоза: 40 г
- Морква по-корейськи: 100 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Петрушка: 0,5 пучка
- Соус соєвий: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Кунжут: 1 ст. ложка
Приготування
Для салату беремо потрібні продукти. Перець та огірок ретельно промиваємо. З перцю видаляємо насіння, цибулю очищаємо від лушпиння.
Тонку локшину перекладаємо в миску, повністю заливаємо окропом і залишаємо так на 5 хвилин. Перекладаємо локшину на сито, щоб злити рідину. Сама по собі фунчоза дуже довга, тому можна нарізати її поменше.
Фунчозу перекладаємо у миску. Свіжий огірок нарізаємо смужками.
Інгредієнти доповнюємо морквою по-корейськи (тільки обов'язково її відіжміть).
На черзі – солодкий болгарський перець. Його для салату нарізаємо смужками.
Цибулю (краще взяти білу або червону) нарізаємо у формі тонких стрічок. Петрушку дрібно рубаємо.
Заправляємо салат соєвим соусом та олією, при необхідності присолюємо інгредієнти.
Компоненти салату з фунчозою та морквою по-корейськи між собою добре змішуємо.
Салат готовий, але подавати його до столу потрібно в охолодженому вигляді. Подачу урізноманітним кунжутом. Смачного!