Салат з фунчозою та солодким перцем

Ситний салат з фунчозою та солодким перцем можна приготувати швидко і легко, адже локшину не потрібно варити, досить просто залити її окропом на 5-7 хвилин!

Фунчоза, як відомо, є тоненькою локшиною. Як правило, такий вид локшини часто використовується для приготування страв китайської кухні. Я використовувала фунчозу як інгредієнт для салату. Локшина доповнюється морквою, огірком, солодким болгарським перцем. Пікантний смак салатної страви надає заправка на основі олії, соєвого соусу та спецій. Ситний салат з фунчозою та солодким перцем можна приготувати швидко і легко, адже локшину не потрібно варити, досить просто залити окропом на 5-7 хвилин.

Представлений покроковий рецепт салату з фунчозою і солодким перцем стане вам у нагоді не тільки для готування будинку, але і на дачі, в поході.

Інгредієнти

  • Фунчоза: 70 г
  • Морква: 1 шт.
  • Солодкий болгарський перець: 1 шт.
  • Огірок свіжий: 1 шт.
  • Кріп (свіжий): 3 гілочки
  • Олія рослинна: 50 мл
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Коріандр (мелений): за смаком

Приготування

Знайомимося зі списком необхідних салатної страви продуктів. Беремо їх у потрібній кількості. Відразу накип'ятимо воду для локшини. Очищаємо моркву, огірок та зелень промиваємо. Солодкий болгарський перець очищаємо від насіннєвої коробочки.

Для салату з фунчозою моркву нарізаємо тонкою соломкою. Можна скористатися теркою для корейської моркви.

Також чинимо і з огірком. Заготовкою з огірка доповнюємо морквину.

Очищений від насіння перчик для салату нарізаємо стрічками, відправляємо їх до решти інгредієнтів.

Тонку китайську локшину заварюємо окропом на 5 або 7 хвилин (слідуємо вказівкам на упаковці виробника). Відкидаємо фунчозу на сито, зливаємо воду. Додаємо локшину в миску до овочів.

Підготовлену зелень (я взяла кріп) дрібно рубаємо, викладаємо у салат.

Заправку для салату з фунчозою готуємо так: олію з'єднуємо з соєвим соусом, кидаємо сіль, мелені спеції. Перемішуємо ретельно. Приготованим соусом заправляємо салат.

Залишилося лише між собою змішати інгредієнти смачного салату.

Пригощайтеся на здоров'я пікантним салатом із фунчозою та солодким болгарським перцем. Приємного перекушування!