Щоб пригостити близьких та друзів незвичайною стравою, необов'язково витрачати на її приготування багато часу. Ось покроковий рецепт салату з куркою та чері, який урізноманітнить святкову вечірку. Можна включити салат і в буденне меню – він стане чудовим доповненням до основних страв.
Головний інгредієнт салату – куряча грудка. Якщо вам не важливі калорії у блюді, то можна взяти копчений продукт. А обивателем, що стежить за своєю фігурою, краще відварити куряче м'ясо та замінити майонез натуральним йогуртом чи нежирною сметаною.
Інгредієнти
- Куряче філе – варене: 200 г
- Помідори чері: 8-10 шт.
- Сир твердий: 80 г
- Лист салату: 5 шт.
- Майонез: 2,5 ст. ложки (сметана, йогурт)
- Сіль за смаком
Приготування
Готуємо згідно з продуктовим реєстром потрібні інгредієнти. Куряче м'ясо відварити у солоній воді заздалегідь. Потім курячий продукт остудити. Ретельно промити чері та листя салату.
Заготуємо для салату куряче м'ясо. На обробній поверхні продукт подрібнюємо у формі невеликих кубиків.
Доповнюємо курячу нарізку помідорами чері, що розрізають на дві половинки або четвертинками.
Скориставшись теркою з великими поділками, подрібнюємо сир твердих сортів.
Листя салату можна нарізати чи порвати руками на невеликі шматочки.
До складу салату з курячою грудкою вводимо майонез, який можна замінити нежирною сметаною або натуральним йогуртом.
Інгредієнти змішуємо між собою. Пробуємо салат на смак, якщо потрібно, то солимо.
Курячий салат з помідорів чері приготовані. Подаємо його одразу ж на стіл, приємного перекушування!