Якщо ви віддаєте перевагу салатам без майонезу, то, напевно, вам знадобиться мій спосіб приготування такої страви з квасолею та огірками. Простий покроковий рецепт салату з квасолею та огірками без майонезу підкуповує своїм бюджетним продуктовим складом та швидкістю реалізації.
Квасоля краще використовувати консервовану у власному соку, підійде також варена квасоля. Огірки можна взяти і солоні (тоді салат вийде з ніжним смаком), і мариновані (вони додадуть страві пікантність). Смачний салат з квасолею та огірками без майонезу відмінно впишеться у буденне меню.
Інгредієнти
- Квасоля червона консервована: 1 склянка
- Морква: 1 шт. (велика)
- Цибуля ріпчаста: 1 шт. (Великий)
- Огірок солоний: 2 шт.
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Цибуля зелена: 0,5 пучка
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для салату готуємо інгредієнти. Червону консервовану квасолю краще відкинути на сито і промити трохи холодною водою. Моркву та цибулю очищаємо, свіжу зелень промиваємо.
Свіжу морквину для салату подрібнюємо тонкими брусочками, можна скористатися також теркою.
Цибулю нарізаємо тонкими смужками.
Овочеву заготівлю для салату тепер обсмажуємо у прогрітій олії на сковороді до м'якості. Заготівлю охолоджуємо.
Поки овочі на сковороді остуджуються, займемося іншими інгредієнтами. Солоні огірочки нарізаємо брусочками.
До нарізки з огірків викладаємо квасолю.
Зелень нарізаємо дрібними колечками, додаємо до решти інгредієнтів салату в миску.
Томлені на сковороді овочі з'єднуємо з рештою інгредієнтів салату.
Залишилося лише приправити салат сіллю та чорним меленим перчиком до смаку і перемішати. Рекомендується салат спершу охолодити, а потім подавати на стіл. Приємного всім перекушування!