Домашні салати, приготовані з молодої капусти, завжди виходять соковитими та смачними. Капуста чудово поєднується з різноманітними інгредієнтами, чим я скористалася при готуванні чергової страви. Нарізку з молодої капусти я доповнила плавленим сиром, зеленню, консервованою солодкою кукурудзою, заправила майонезом. Вийшов дуже апетитний салат, який чудово доповнив м'ясний шашлик. Втім, і як самостійна страва такий салат із молодою капустою, сиром та кукурудзою хороший, подати його можна до вечірнього перекушування. Щоб салат був менш калорійним, можна замінити майонез натуральним йогуртом.
Інгредієнти
- Капуста (молода): 300 г
- Сир плавлений: 100 г
- Кукурудза (консервована): 5 ст. ложок
- Зелень свіжа: 3 гілочки
- Часник: 1 зубчик
- Майонез: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Підготуємо відповідно до запропонованого списку інгредієнти. З капусти видаляємо верхні листочки, зрізаємо качан. Очищаємо часниковий зубок. Промиваємо гілочки кропу. До речі, його можна замінити на петрушку.
Почнемо подрібнення з молодої капусти. Перекладаємо на обробну дошку капусту і тонко шаткуємо її смужками. Капустяну заготовку перекладаємо в миску.
Доповнюємо капусту подрібненим сиром плавленим. Рекомендується перед тим, як натерти сир, помістити його на 10 хвилин в морозильник.
До інгредієнтів перекладаємо кукурудзу. Тільки спочатку злийте з яскравих зерен сік.
Дрібно рубаємо гілочки кропу. Зелень переправляємо до решти інгредієнтів салату.
Часникову часточку пропускаємо через прес, додаємо в майонез і перемішуємо. Інгредієнти салату на свій смак, присмачуємо меленим перцем. Заправляємо майонезом.
Залишилося тільки перемішати між собою інгредієнти та салат буде готовий. Його можна одразу подавати на стіл.
Всім смачного перекушування!