Салат з огірка з горошком без майонезу

Давайте приготуємо корисний салат із огірка з горошком без майонезу. Його можна готувати цілий рік, адже продукти для нього доступні і завжди під рукою.

Давайте приготуємо корисний овочевий салат, в якому є свіжий огірок, зелений горошок і білокачанна капуста. Для заправки інгредієнтів використовується рослинна олія та яблучний оцет. Готування не забере багато часу, а користь такого салату, безсумнівно, очевидна. Для страв можна використовувати горошок з банки (консервований), заморожений або свіжий. Готувати салат з огірка з горошком без майонезу можна цілий рік, адже продукти для нього доступні завжди під рукою.

Овочевий салат з огірком та горошком чудово доповнить подачу м'ясних та інших страв.

Інгредієнти

  • Капуста білокачанна: 300 г
  • Огірок свіжий: 1-2 шт.
  • Горошок консервований: 100 г
  • Лист салату: 3-4 шт.
  • Оцет яблучний: 1 ст. ложка
  • Олія оливкова: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком

Приготування

Готуємо інгредієнти для овочевого салату. З капусти видаляємо верхні забруднені листи, зрізаємо качан. Ретельно промиваємо огірок, листя салату.

Почнемо подрібнення з білокачанної капусти. Нарізаємо її тонкими дрібними смужками, складаємо в миску і присипаємо сіллю. Приминаємо руками, щоб нарізка швидше дала сік.

На черзі – свіжий огірок. Шкірку я з нього не зрізала (але якщо шкірка гірчить, її краще видалити). Нарізаємо огірок кубиком, півкільцями або середньою соломкою – на ваш розсуд.

Доповнюємо склад страви листям салату, яке можна порвати прямо руками.

До складу салату вводимо консервований горошок, попередньо зцідивши сік.

Подрібнені компоненти перчимо (посолили ми його раніше). Поливаємо олією, яблучним оцтом.

Залишилося лише між собою інгредієнти перемішати і можна дегустувати овочеву закуску.

Всім смачного. Частуйтесь на здоров'я!