Взимку вас за столом порадує смачна закуска з огірків. Приготувати такий різносол нескладно, потрібний мінімальний набір інгредієнтів — лише огірки, часник та спеції. Моя пропозиція – це салат з огірків з часником на зиму, який стане чудовим доповненням до гарніру з картоплі.
Інгредієнти
- Огірок свіжий: 500 г
- Часник: 4 зубчики
- Сіль: 10 г
- Цукор: 20 г
- Оцет 9%: 25 мл
- Олія рослинна: 20 мл
Приготування
Підготуємо необхідні інгредієнти. З цієї кількості виходить баночка 0,5 л салату. Ретельно промиваємо під проточною водою огірки. Бажано взяти невеликі плоди. Очищаємо часникові зубчики.
Зрізаємо з огірків хвостики. Для салату подрібнюємо огірки кільцями завтовшки приблизно 2-3 мм.
Частки часнику нарізаємо тонкими пластинками. Додаємо заготовку із часнику до огірків.
До огіркової нарізки з часником засипаємо цукровий пісок та сіль у зазначених пропорціях. Вливаємо олію та столовий оцет.
Вміст добре перемішуємо. Залишаємо огірки на 1,5 години. За цей час огірки виділять достатню кількість соку.
Перекладаємо салат у чисту стерилізовану банку.
Банку з салатом накриваємо кришкою (але не закручуємо). Банк ставимо в каструлю з гарячою водою (на дно покладіть серветку з тканини). Коли вода закипить, стерилізуємо салат у банку 15 хвилин.
Щільно фіксуємо банку кришкою. Ставимо банку із салатом на кришку. Повністю остудити салат з огірків з часником під пледом (ковдрою, рушником).
Огірковий салат із часником на зиму зберігаємо у холодному місці. Вдалих заготовок!