Я вважаю, що такий овоч як кабачок можна сміливо називати універсальним, адже цей інгредієнт застосовується у кухарській справі практично у всіх стравах – супах, рагу, випічці, салатах, закусках. Під час дозрівання кабачок часто присутній у раціоні моєї родини. Навіть узимку я не втрачаю нагоди зробити щось смачненьке з овочів, і в цьому мені допомагають заморожені кабачки, якими я запасаюся.
Ось покроковий рецепт заморожених кабачків, подрібнених різними способами. Така заготівля на зиму допоможе вам реалізувати смачні страви будь-якого сезону.
Інгредієнти
- Кабачок: 3-4 шт.
- Пакет для заморозки: скільки знадобиться (або контейнери)
Приготування
Для рецепту я беру молоді кабачки, у яких тонка шкірка і насіння, що ще повністю не дозріло. Плоди промиваємо та зрізаємо з кожного хвостики.
Форма нарізки кабачків для заморожування завіситиме від їх призначення у блюді. Так, для смачних рулетиків наріжемо кабачок тонкими платівками.
Багатьом подобається закуска, в якій кабачки подаються у вигляді гуртків із намазкою із майонезу та часнику. Для такої страви надамо кабачкам форму кружків завтовшки приблизно 0,7 см.
Я думаю, у вашому меню присутні кабачкові оладки та різноманітні запіканки з овочом. Для цих страв кабачки на зиму подрібнимо за допомогою великої тертки.
Вам обов'язково стануть у нагоді ще кабачки, які наріжемо у формі невеликих кубиків. Таку заготівлю можна використовувати при варінні перших та других страв, овочевих рагу.
Нарізку з кабачків поміщаємо у мішечки для заморожування продуктів чи спеціальні контейнери. Відправляємо кабачки у морозилку.
Ось так легко і просто можна запастись кабачками на зиму. Як тільки вирішите приготувати щось із кабачків, дістаньте заморожену заготівлю та починайте кулінарити.
Відмінних та смачних вам заморозків на зиму!