Пікантний салат з оселедцем і корейською морквою сподобається навіть найвимогливішим гурманам. Попередньо інгредієнти для рибного салату не потрібно термічно обробляти, тому процес нарізки та заправки не триватиме багато часу. Такий салат можна подавати не лише як самостійну закуску, а й супроводжувати картопляним гарніром. Салат з корейською морквою та оселедцем – чудова ідея для святкових вечірок з друзями!
Інгредієнти
- Філе оселедця солоною: 1 шт.
- Морква по-корейськи: 200 г
- Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
- Цибуля зелена: 0,5 пучка
- Горошок консервований: 3 ст. ложки
- Цукор: 2 щіпки
- Сік лимонний: 1 ст. ложка
- Олія рослинна: 3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для приготування рибного салату візьмемо продукти за списком. Якщо ви використовуєте цілу оселедець, то її слід випатрати і обробити на філе. Очищаємо цибулю. Ополіскуємо пір'я зеленої цибулі.
Корейську морквину віджимаємо від соковитого маринаду. Смужки кладемо у відповідну миску.
Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями. Заготівлю додаємо до моркви.
Філе малосоленого оселедця для салату подрібнюємо у формі тонких скибочок.
Консервований зелений горошок із банки спочатку перекладаємо на сито, щоб злити сік, а потім уже вводимо до складу салату.
Свіже пір'я зеленої цибулі нарізаємо кільцями. Нарізку переправляємо до решти інгредієнтів салату.
Заправляємо салат з оселедцем олією та лимонним соком. Смак «коригуємо» сіллю, чорним меленим перчиком (за потребою). Додаємо цукор. Перемішуємо.
Перед тим, як запропонувати салат до столу, рекомендую його відправити на полицю холодильника приблизно на годину. Смачного!