Якщо ви не прихильник салатних страв, для заправки яких використовується майонез, розгляньте варіант приготування їх з оливковою олією. Ось покроковий рецепт салату з пекінською капустою та крабовими паличками без майонезу, який робиться буквально на раз-два, адже для нього не потрібно заздалегідь відварювати інгредієнти. У складі салату солодкий болгарський перець, червона цибуля, пекінська капуста, консервована кукурудза, крабові палички. Поєднання даних продуктів вдале та низькокалорійне. Ну, а смак страви підкоригуємо меленими спеціями та подрібненим часником.
Інгредієнти
- Солодкий болгарський перець: 1 шт.
- Крабові палички: 100 г
- Капуста пекінська: 60 г
- Цибуля червона: 1 шт.
- Кукурудза (консервована): 5 ст. ложок
- Олія оливкова: 2-3 ст. ложки
- Часник: 1 зубчик
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Для салату без майонезу підготуємо інгредієнти за списком. Заздалегідь розморожуємо крабові палички, якщо є необхідність. Добре промиваємо солодкий болгарський перець, очищаємо його від товстих перегородок та насіння. Верхні листи з пекінської капусти видаляємо. Від лушпиння очищаємо червону цибулю.
На обробну поверхню кладемо пекінську капусту і тонко її шаткуємо.
Очищений перець (до речі, він може бути будь-якого кольору) подрібнюємо у формі соломки чи кубиків.
Наступний інгредієнт – крабові палички. Для салату наріжемо їх дрібними брусками.
Червону цибулю подрібнюємо у формі тонких напівкілець.
З основних інгредієнтів ми залишилася консервована кукурудза. З яскравих зерен спочатку зціджуємо сік, а потім переправляємо до складу салату.
Для заправки виливаємо до інгредієнтів оливкову олію. Часник пропускаємо через прес або дрібно натираємо. За смаком салат солимо і перчимо. Перемішуємо інгредієнти.
Соковитий смачний салат без майонезу з крабовими паличками, пекінською капустою та перцем готовий. Частуйтесь на здоров'я!