Шанувальникам салатних страв, у яких основний смаковий тон задає м'ясо, я пропоную рецепт із використанням пекінської капусти та яловичини. Такий салат із пекінською капустою та яловичиною може стати альтернативою популярного Олів'є. За рецептурою яловичина у мене у відвареному вигляді, але можна також використовувати копчене м'ясо.
Пропонований покроковий рецепт салату з пекінською капустою та яловичиною стане вам у нагоді для складання святкового меню.
Інгредієнти
- Капуста пекінська: 1/2 качана
- Яловичина: 250 г
- Яйце куряче: 2 шт.
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Цибуля ріпчаста: 1 шт.
- Майонез: 2-3 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
Приготування
Беремо для рецепту потрібні інгредієнти. Яловичина та яйця використовуються у вареному вигляді. З пекінської капусти видалити верхні листочки. Цибулину очистити від лушпиння.
На обробну поверхню перекладаємо пекінську капусту та гострим ножем нарізаємо її дрібними стрічками. Заготівлю одразу перекладаємо в миску.
На черзі – м'ясо. Для салату з пекінською капустою нарізаємо яловичину у формі невеликих шматочків-кубиків.
Доповнюємо інгредієнти в мисці курячими яйцями, які рубаємо ножем або використовуємо для подрібнення яйцерізання.
Приступаємо до нарізування огірка. Якщо у плода не гірчить шкірка, її можна не зрізати. Надаємо огірку форму кубиків. Нарізку переправляємо в миску до інгредієнтів.
З інгредієнтів у нас залишилася цибуля, подрібнюємо її шматочками.
Для заправки салатної страви використовуємо свій улюблений майонез, а також не забуваємо компоненти посолити та поперчити на свій смак.
Перемішуємо інгредієнти салату між собою.
Соковитий, ситний салат із пекінською капустою та яловичиною готовий. Приємного для всіх апетиту!