Маринований оселедець з гірчицею та цибулею

Солона або малосолона оселедець сама по собі є апетитною рибною закускою. Я пропоную буквально за півгодини зробити смачний маринований оселедець з гірчицею та цибулею.

Солона або малосолона оселедець сама по собі є апетитною рибною закускою. Зазвичай при подачі на стіл нарізану оселедець доповнюють цибулею, оцтом або олією. Я пропоную буквально за півгодини зробити мариноване оселедець у гірчичному соусі з цибулею. Для рецепту знадобиться мінімальний набір інгредієнтів, а рибна страва порадує вас своїм чудовим смаком. Смачний маринований оселедець з гірчицею і цибулею чудово поєднується з відвареною або запеченою картоплею. Так, і на скибочці свіжого хліба така рибка просто ідеальна.

Інгредієнти

  • Оселедець: 1 шт. (м/с)
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Гірчиця: 1 ст. ложка
  • Олія рослинна: 3 ст. ложки
  • Оцет 9%: 1 ч. ложка
  • Вода: 1/4 ст.
  • Цукор: 1 ст. ложка
  • Сіль: 0,5 ч. ложки

Приготування

Підготуємо для маринування оселедець зазначені продукти. Заздалегідь кип'ятимо воду і її повністю остуджуємо. Очищаємо цибулю.

Малосолений оселедець потрошимо, видаляємо нутрощі. Очищаємо рибку, обробляємо на філе. Нарізаємо оселедці філе на невеликі однакові шматочки, які перекладаємо в скляну миску або контейнер.

Цибулю нарізаємо дрібними шматочками. Цибулеву заготівлю перекладаємо до рибних шматочків.

У піалу кладемо столову гірчицю. Вливаємо до неї воду та порцію рослинної олії.

Доповнюємо інгредієнти цукром та сіллю. Вливаємо оцет.

Між собою компоненти ретельно змішуємо так, щоб вийшов однорідний склад. Маринад для оселедець готовий.

Пікантну заливку, що вийшла, на основі гірчиці додаємо до нарізки з оселедця і цибулі. Акуратно перемішуємо. Миску затягуємо харчовою плівкою. Ставимо оселедець маринуватися в холодильник на 30 хвилин.

Соковита пікантна оселедець, маринована з цибулею та гірчицею, готова. Приступаємо до дегустації. Всім смачного!