Навіть із простих інгредієнтів можна приготувати ситні та смачні страви та закуски. Ось покроковий рецепт салату з рисом та свіжим огірком, який цілком урізноманітнить буденне сімейне меню. Рис із огірком у салаті доповнений відвареною морквою, свіжою зеленню, консервованим горошком. Салат виходить ситним завдяки рису, а свіжий огірок надає йому свіжості. Для заправки такого салату використовується олія.
Інгредієнти
- Рис пропарений: 4-5 ст. ложки
- Огірок свіжий: 1 шт.
- Морква варена: 1 шт.
- Кріп (свіжий): 0,5 пучка
- Горошок консервований: 100 г
- Сіль за смаком
- Чорний перець – мелений: за смаком
- Олія рослинна: 2-3 ст. ложки
Приготування
Візьмемо потрібні інгредієнти для салату. Морквину заздалегідь відварюємо, потім охолоджуємо, очищаємо. Промиваємо зелень, огірок.
Завантажуємо в каструлю порцію пропареного рису. Заливаємо його водою та варимо до готовності. Відварений рис перекладаємо на сито та промиваємо холодною водою. Чекаємо, доки вода повністю зійде.
На обробній поверхні огірок подрібнюємо у формі дрібного кубика. Огіркову нарізку перекладаємо до рису.
Аналогічно нарізаємо відварену моркву.
Зелений консервований горошок спочатку викладаємо в друшляк, щоб злити сік, а потім додаємо його до складу салату.
Рубаємо дрібно кріп. Зелену нарізку переправляємо до інгредієнтів.
Салат з рисом і огірком на смак солимо, перчимо і заправляємо олією. Перемішуємо.
Апетитний салат із рисом, огірком, горошком готовий. Відразу подаємо його до столу. Частуйтесь!