Шарлотка на кефірі з яблуками

Як правило, для традиційного варіанту приготування яблучної шарлотки потрібно борошно, яйця та цукор. У мене трохи інший спосіб – з використанням кефіру.

Як правило, для традиційного варіанту приготування яблучної шарлотки потрібно борошно, яйця та цукор. У мене трохи інший спосіб – з використанням кефіру. Така шарлотка на кефірі з яблуками завжди виходить легкою за своєю структурою, трохи вологою та м'якою. Щоб шарлотка вийшла запашною, можна використовувати в рецепті корицю (я цю пряність цього разу не взяла).

Нескладний покроковий рецепт шарлотки на кефірі з яблуками сподобається любителям домашньої випічки, яка не потребує тривалого приготування.

Інгредієнти

  • Яблука: 2-3 шт.
  • Цукор: 200 г
  • Олія вершкове: 100 г
  • Кефір: 200 мл
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Борошно пшеничне: 200 г
  • Сода харчова: 0,5 ч. ложки

Приготування

Для яблучної шарлотки на кефірі готуємо інгредієнти. Зверніть увагу, що вершкове масло має бути м'яким. Продукт заздалегідь дістаньте із полиці холодильника. Яблука беремо ваш улюблений сорт.

Для рецепту вам знадобиться глибока миска, в неї засипаємо цукор і доповнюємо солодкий інгредієнт м'яким вершковим маслом.

Цукор з олією перетираємо протягом 5 хвилин.

У густу масу, що вийшла, вбиваємо яйце.

Потрібну порцію харчової соди засипаємо в кефір, перемішуємо. Відразу кефір додаємо в миску. Інгредієнти перемішуємо.

Борошно, попередньо просіяне через сито, невеликими частинами додаємо в основний склад.

Тепер всі компоненти необхідно ретельно перемішати так, щоб не було грудочок. Для процесу краще використовувати занурювальний блендер.

Візуально тісто ділимо на 2 частини. Частину тіста переливаємо у форму для запікання.

Яблука очищаємо від шкірки та серцевини. Яблучну м'якоть, що залишилася, подрібнюємо тонкими скибочками бажано однакового розміру. Яблучну заготовку укладаємо в 2-3 шари на тісто. Якщо є бажання, присипаємо нарізку корицею.

Начинку із яблук покриваємо залишком тіста.

Відправляємо форму з тестом у духову піч, яку попередньо прогріваємо до 180 градусів. Випікаємо шарлотку на кефірі з яблуками протягом 45 хвилин (у процесі стулки духовки не відкриваємо).

Наш яблучний пиріг на кефірі готовий, приємного вам чаювання!