Млинці на кислому молоці

Пропоную вам свій «перевірений» покроковий рецепт млинців на кислому молоці, яким я користуюся періодично. Млинце, основою для якого служить прокисле молоко, дає можливість приготувати вироби з незрівнянним смаком. Домашні млинці на кислому молоці мають пористу структуру, а їхній вигляд нагадує ажурне мереживо.

Бувають у кулінарній практиці у кожної господині такі ситуації, коли скисає молоко та використовувати його за своїм прямим призначенням вже не рекомендується. Але не поспішайте утилізувати такий молочний продукт. Зі скислого молока виходить чудова випічка, серед якої оладки та млинці.

Пропоную вам свій «перевірений» покроковий рецепт млинців на кислому молоці, яким я користуюся періодично. Млинце, основою для якого служить прокисле молоко, дає можливість приготувати вироби з незрівнянним смаком. Домашні млинці на кислому молоці мають пористу структуру, а їхній вигляд нагадує ажурне мереживо.

Кулінарна інструкція допоможе вам зробити смачні млинці до ранкового перекушування або просто до сімейної трапези.

Інгредієнти

  • Молоко кисле: 2 ст.
  • Яйце куряче: 2 шт.
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Цукор: 1,5 ст. ложки
  • Сіль: 1 ч. ложка
  • Борошно пшеничне: 1 ст. з невеликою гіркою

Приготування

Вимірюємо потрібні продукти для домашніх млинців. Відміряти і молоко, і борошно потрібно однією мірною склянкою. Молочний кислий продукт має бути кімнатної температури.

У широку миску вбиваємо яйця. Доповнюємо інгредієнт цукром. Кидаємо на цьому ж кроці і сіль.

Для змішування продуктів в мисці знадобиться міксер або звичайний ручний віночок. Доводимо інгредієнти до однорідної суміші, поверхні якої з'явилися бульбашки.

У солодку масу із яєць вливаємо склянку кислого молока. Перемішуємо.

Засипаємо вказану норму борошна. До речі, не лінуємося і кілька разів борошно пропускаємо через дрібне сито. Ми «забезпечимо» у такий спосіб млинце від можливих сміток і борошняного «сміття», а заразом наситимо сипучий інгредієнт киснем.

Добре змішуємо продукти так, щоб вийшло тісто без борошняних згустків. Тісто вийшло густуватим, так і має бути.

Доливаємо кисле молоко, що залишилося, в тісто, додаємо на цьому ж етапі олію. Знову перемішуємо. Тісто готове.

Гріємо сковороду, починаємо смаження млинців. Одного разу поверхню сковороди змащуємо олією. Млинці виходять тонкими, їх можна взяти для фаршування.

Смачні млинці на кислому молоці готові, кличте всіх до столу! Приємного вам апетиту!