Шари з полуницею та бананом

Пропоную спекти в духовці слойки з полуницею та бананом, які виходять хрусткими, ароматними та смачними. Шари з начинкою – чудовий десерт до чаювання.

Готове листкове тісто – чудовий напівфабрикат, який завжди виручить господарок. З листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку. Мабуть, найпоширенішими виробами такого тесту є шарування. Пропоную спекти в духовці слойки з полуницею та бананом, які виходять хрусткими, ароматними та смачними. Шари з начинкою з полуниці та банана – чудовий десерт до чаювання.

Інгредієнти

  • Тісто листкове: 250 г (дріжджове)
  • Банан: 1 шт.
  • Полуниця: 70 г (свіжа)
  • Цукор: 2 ч. ложки
  • Цукор (пудра): 1 ч. ложка
  • Жовток яєчний: 1 шт.

Приготування

Щоб приготувати шарники з полуницею та бананом із листкового дріжджового тіста, підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь тісто потрібно дістати з морозилки та залишити за кімнатної температури. Тісто має стати м'яким, але при цьому добре утримувати форму.

Розморожений пласт листкового тіста викладаємо на стіл і розрізаємо на чотири квадрати. Для нарізки я скористалася піцерізкою.

Тепер кожен квадрат необхідно розкотити у формі чотирикутника та на одній стороні зробити надрізи, орієнтуючись на фото.

Очищаємо банан і нарізаємо тонкими скибочками. Промиту полуницю нарізаємо тонкими платівками. На частину заготовки з тіста, на якій немає надрізів, викладаємо банан та полуницю.

Посипаємо зверху начинку цукром до смаку.

Жовток збиваємо віночком і змащуємо краю заготовки.

Начинку з полуниці та банана накриваємо стороною заготовки з надрізами та притискаємо краї. Також краї фіксуємо вилкою.

Подібним чином формуємо інші шари з полуницею та бананом. Викладаємо шарики на лист, який бажано застелити кулінарним пергаментом або спеціальним листом для випічки. Поверхню шарів змащуємо збитим жовтком.

Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин. Коли слойки трохи охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.

Подаємо ароматні шари з полуницею та бананом до столу, пригощайтеся. Смачного!