Готове листкове тісто – чудовий напівфабрикат, який завжди виручить господарок. З листкового тіста можна приготувати найрізноманітнішу випічку. Мабуть, найпоширенішими виробами такого тесту є шарування. Пропоную спекти в духовці слойки з полуницею та бананом, які виходять хрусткими, ароматними та смачними. Шари з начинкою з полуниці та банана – чудовий десерт до чаювання.
Інгредієнти
- Тісто листкове: 250 г (дріжджове)
- Банан: 1 шт.
- Полуниця: 70 г (свіжа)
- Цукор: 2 ч. ложки
- Цукор (пудра): 1 ч. ложка
- Жовток яєчний: 1 шт.
Приготування
Щоб приготувати шарники з полуницею та бананом із листкового дріжджового тіста, підготуємо необхідні продукти. Заздалегідь тісто потрібно дістати з морозилки та залишити за кімнатної температури. Тісто має стати м'яким, але при цьому добре утримувати форму.
Розморожений пласт листкового тіста викладаємо на стіл і розрізаємо на чотири квадрати. Для нарізки я скористалася піцерізкою.
Тепер кожен квадрат необхідно розкотити у формі чотирикутника та на одній стороні зробити надрізи, орієнтуючись на фото.
Очищаємо банан і нарізаємо тонкими скибочками. Промиту полуницю нарізаємо тонкими платівками. На частину заготовки з тіста, на якій немає надрізів, викладаємо банан та полуницю.
Посипаємо зверху начинку цукром до смаку.
Жовток збиваємо віночком і змащуємо краю заготовки.
Начинку з полуниці та банана накриваємо стороною заготовки з надрізами та притискаємо краї. Також краї фіксуємо вилкою.
Подібним чином формуємо інші шари з полуницею та бананом. Викладаємо шарики на лист, який бажано застелити кулінарним пергаментом або спеціальним листом для випічки. Поверхню шарів змащуємо збитим жовтком.
Ставимо деко в розігріту до 180 ° духовку на 25 хвилин. Коли слойки трохи охолонуть, посипаємо їх цукровою пудрою.
Подаємо ароматні шари з полуницею та бананом до столу, пригощайтеся. Смачного!