Курячі оладки з сиром

Курячі оладки з сиром – відмінний гастрономічний варіант для смачного та ситного перекушування. Їх можна подавати на шматочку хліба чи доповнити улюбленим соусом.

Курячі оладки – відмінний гастрономічний варіант для смачного та ситного перекушування. У звичний рецепт внесемо пікантну нотку – додамо в тісто на основі курячого фаршу подрібнений сир. Апетитні курячі оладки із сиром можна подавати на шматочку хліба або доповнити улюбленим соусом.

Для курячого фаршу візьмемо курячі грудки, сир використовується твердих сортів. Смакові якості курячих оладок «підкоригуємо» меленими спеціями. Готуються оладки з курки із сиром на сковороді.

Інгредієнти

  • Філе куряче (грудка): 350 г
  • Сир твердий: 70 г
  • Борошно пшеничне: 2 ст. ложки
  • Майонез: 1 ст. ложка
  • Яйце куряче: 1 шт.
  • Цибуля ріпчаста: 0,5 шт.
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком
  • Олія рослинна: 4 ст. ложки

Приготування

Підготуємо для курячих оладок потрібні продукти. З курячої грудки знімаємо шкірку і видаляємо поперечну кістку. Куряче м'ясо промиваємо та обтираємо паперовими рушниками. Очищаємо цибулину.

Курятину для подальшого подрібнення у м'ясорубці нарізаємо у формі шматочків. Цибулю ділимо на скибочки.

По черзі перекладаємо заготівлю з цибулі та курятини в чашу м'ясорубки. Ось такий курячий фарш вийшов.

До складу курячого фаршу вводимо подрібнений теркою сир.

Доповнюємо інгредієнти порцією пшеничного борошна, кладемо майонез.

У миску до інгредієнтів розбиваємо яйце. На свій смак солимо фарш, перчимо.

Компоненти курячої основи для оладок перемішуємо так, щоб вийшла однорідна в'язка маса.

На дно сковороди виливаємо олію. Коли воно прогріється, викладаємо за допомогою ложки курячу масу у формі круглих або овальних оладок. Підсмажуємо з кожного боку приблизно по 3-4 хвилини.

Відразу курячі оладки з сиром подаємо до столу, доки вони не охолонули. До речі, гарні такі оладки з курки і вже охололо. Смачного та ситного перекушування!