Тістечка з грибами в духовці

Будемо пекти пиріжки у духовці. Начинка пиріжків це печериці, які ми заготовимо на сковороді. Тісто для пиріжків використовуємо дріжджове.

Багатьом обивателям подобаються пиріжки з грибами, які можна приготувати з різного тіста: пісочного, дріжджового, листкового та прісного. Зробити домашні пиріжки з начинкою із грибів можна і в духовці, і на сковороді. Пропоную вам покроковий рецепт пиріжків з грибами, які дбають у духовці.

Начинка пиріжків – це свіжі печериці, які ми заготовимо на сковороді разом із цибулею.

Тісто для пиріжків використовується дріжджове. Замісити тісто для пиріжків ви можете самостійно в домашніх умовах або придбати вже готовий напівфабрикат. Ще ви можете заглянути в наш розділ тісто та скористатися одним із рецептів для його приготування. Як приготувати пиріжки з грибами, дізнайтеся з мого опису.

Як приготувати пиріжки з грибами, дізнайтеся з мого опису.

Інгредієнти

  • Тісто дріжджове: 500 г
  • Печериці: 200 г
  • Цибуля ріпчаста: 1 шт.
  • Олія рослинна: 30 мл
  • Сіль за смаком
  • Спеції мелені: за смаком (можна гострі)
  • Яйце куряче: за бажанням

Приготування

Тісто для наших домашніх пиріжків я замісила заздалегідь, залишилося лише приготувати начинку. Гриби – свіжі печериці – промиваємо під невеликим струменем води, викладаємо на паперові серветки для обсушування. У начинку підуть і капелюшки, і ніжки. Цибулю очищаємо.

Шинкуємо дрібними шматочками цибулю. У відповідній сковороді розігріваємо олію. Золотим нарізкою із цибулі протягом 2-3 хвилин.

Свіжі печериці рубаємо шматочками. Викладаємо грибну заготовку до цибулі.

Інгредієнти для грибної начинки перемішуємо, мучимо до повного випарювання вологи, яку дадуть гриби. Не забуваємо кинути мелених спецій разом із сіллю. Готову начинку з печериць обов'язково остуджуємо. Інакше при ліпленні тісто розірветься.

Готове дріжджове тісто для печених у духовці пиріжків ділимо на шматочки.

З шматочків робимо круглі заготовки – не тонкі коржі.

Охолоджену грибну начинку поміщаємо на заготовки.

Ліпимо довгасті пиріжки, відразу викладаємо їх на деко, яке краще застелити кулінарним папером.

Пиріжки змащуємо збитим яйцем (цей крок за бажанням).

Деко із заготовками пиріжків відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку приблизно на півгодини.

Апетитні пиріжки з грибами готові. Усім приємного перекушування!