Багато хто практикує в домашніх умовах готування шашлику. Причому використовувати для страви можна не тільки м'ясо, а й гриби. Зазвичай як продуктову «сировину» для грибного шашлику беруть свіжі печериці. Знайомтеся, ось покроковий рецепт шашлику з печериць у духовці на шпажках.
Таку грибну страву часто включаю у святкове меню як оригінальна і смачна закуска. Апетитний шашлик із печериць у духовці просто і швидко готується. Починаємо.
Інгредієнти
- Печериці свіжі: 300 г
- Кріп: 0,5 пучка
- Часник: 2 зубчики
- Паприка мелена: 1 ч. ложка
- Соус соєвий: 2 ст. ложки
- Олія рослинна: 2 ст. ложки
- Сіль за смаком
- Сік лимонний: 1 ч. ложка
Приготування
Беремо продукти за списком. Відміряємо їх у потрібній кількості. Для реалізації рецепту потрібно також форма для запікання, а ще дерев'яні шпажки.
Для шашлику краще взяти печериці невеликого розміру. Промиваємо їх акуратно під проточною водою і відразу насухо обтираємо, не пошкоджуючи ніжки та капелюшки, за допомогою паперових рушників. Гриби перекладаємо для маринування у скляну миску.
Гілочки кропу шаткуємо дрібно. Зелену нарізку переправляємо до грибів. Всипаємо паприку. Часник натираємо чи пропускаємо через спеціальний прес.
Доповнюємо інгредієнти олією (я взяла соняшникову), соєвим соусом. З лимона видавлюємо трохи соку.
А тепер між собою печериці перемішуємо так, щоб кожен гриб покрився спеціями.
Миску з грибами в маринаді накриваємо харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо печериці маринуватися протягом 20-25 хвилин.
Замариновані гриби нанизуємо на дерев'яні шпажки. Укладаємо заготовки грибного шашлику на форму.
Форму зі шпажками завантажуємо в прогріту до 180 градусів духовку на 20 або 25 хвилин.
Апетитний шашлик із шампіньйонів готовий! Частуйтесь на здоров'я!