Шашлик із печериць у духовці

Сьогодні у нас рецепт печериць на шпажках прямо в духовці. Таку грибну страву часто включаю у своє святкове меню як оригінальна і закуска.

Багато хто практикує в домашніх умовах готування шашлику. Причому використовувати для страви можна не тільки м'ясо, а й гриби. Зазвичай як продуктову «сировину» для грибного шашлику беруть свіжі печериці. Знайомтеся, ось покроковий рецепт шашлику з печериць у духовці на шпажках.

Таку грибну страву часто включаю у святкове меню як оригінальна і смачна закуска. Апетитний шашлик із печериць у духовці просто і швидко готується. Починаємо.

Інгредієнти

  • Печериці свіжі: 300 г
  • Кріп: 0,5 пучка
  • Часник: 2 зубчики
  • Паприка мелена: 1 ч. ложка
  • Соус соєвий: 2 ст. ложки
  • Олія рослинна: 2 ст. ложки
  • Сіль за смаком
  • Сік лимонний: 1 ч. ложка

Приготування

Беремо продукти за списком. Відміряємо їх у потрібній кількості. Для реалізації рецепту потрібно також форма для запікання, а ще дерев'яні шпажки.

Для шашлику краще взяти печериці невеликого розміру. Промиваємо їх акуратно під проточною водою і відразу насухо обтираємо, не пошкоджуючи ніжки та капелюшки, за допомогою паперових рушників. Гриби перекладаємо для маринування у скляну миску.

Гілочки кропу шаткуємо дрібно. Зелену нарізку переправляємо до грибів. Всипаємо паприку. Часник натираємо чи пропускаємо через спеціальний прес.

Доповнюємо інгредієнти олією (я взяла соняшникову), соєвим соусом. З лимона видавлюємо трохи соку.

А тепер між собою печериці перемішуємо так, щоб кожен гриб покрився спеціями.

Миску з грибами в маринаді накриваємо харчовою плівкою або кришкою. Залишаємо печериці маринуватися протягом 20-25 хвилин.

Замариновані гриби нанизуємо на дерев'яні шпажки. Укладаємо заготовки грибного шашлику на форму.

Форму зі шпажками завантажуємо в прогріту до 180 градусів духовку на 20 або 25 хвилин.

Апетитний шашлик із шампіньйонів готовий! Частуйтесь на здоров'я!