Шашлик з курки на мангалі

Готуємо шашлик із курячих стегон на мангалі з використанням ґрат. Шашлик готується швидко, має пікантний смак, апетитний вигляд.

Якщо ви вважаєте себе шанувальником страв з курки, то вам обов'язково приготується цей покроковий рецепт шашлику з курки на мангалі, який завжди виходить соковитим та апетитним.

Ця варіація приготування курячого шашлику має свої гастрономічні переваги — швидкість готування, пікантний смак, апетитний зовнішній вигляд. Готуватимемо на мангалі з використанням ґрат. Смачний шашлик з курки на решітці має на увазі як використання всієї тушки цілком, так і окремих її частин (стегенець, гомілок, стегон, крилець). Цього разу я віддала перевагу стегнам.

Інгредієнти

  • Стегна куряче: 1 кг
  • Майонез: 2 ст. ложки (будь-який)
  • Соус соєвий: 30 мл
  • Оцет яблучний: 2 ст. ложки
  • Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
  • Сіль: за перевагою
  • Часник: 2 зубки

Приготування

Готуємо інгредієнти для курячого шашлику. Потрібно мангал, вугілля, грати.

Для маринування шашлику з курки підбираємо містку миску. Якщо стегна великого розміру, то краще розрубати (розрізати) їх навпіл. Викладаємо курячі частини у миску.

Вливаємо до стегон оцет, класичний соєвий соус. Додаємо будь-який майонез.

Часникові зубки або пропускаємо через спеціальний прес, або його дрібненько натираємо.

Приєднуємо до вмісту в мисці приправу для шашлику (я купила готову спецію) і трохи солимо.

Дуже добре інгредієнти у мисці змішуємо між собою. Маринуємо курячі частини протягом 2-х годин (більше – краще).

Курячі частини замаринувалися, поміщаємо їх на ґрати.

На мангалі шашлик із курки підсмажуємо до готовності. У нас пішло 20 хвилин.

Всім приємного перекушування з шашликом з курки!