Якщо ви вважаєте себе шанувальником страв з курки, то вам обов'язково приготується цей покроковий рецепт шашлику з курки на мангалі, який завжди виходить соковитим та апетитним.
Ця варіація приготування курячого шашлику має свої гастрономічні переваги — швидкість готування, пікантний смак, апетитний зовнішній вигляд. Готуватимемо на мангалі з використанням ґрат. Смачний шашлик з курки на решітці має на увазі як використання всієї тушки цілком, так і окремих її частин (стегенець, гомілок, стегон, крилець). Цього разу я віддала перевагу стегнам.
Інгредієнти
- Стегна куряче: 1 кг
- Майонез: 2 ст. ложки (будь-який)
- Соус соєвий: 30 мл
- Оцет яблучний: 2 ст. ложки
- Приправа для шашлику: 1 ч. ложка
- Сіль: за перевагою
- Часник: 2 зубки
Приготування
Готуємо інгредієнти для курячого шашлику. Потрібно мангал, вугілля, грати.
Для маринування шашлику з курки підбираємо містку миску. Якщо стегна великого розміру, то краще розрубати (розрізати) їх навпіл. Викладаємо курячі частини у миску.
Вливаємо до стегон оцет, класичний соєвий соус. Додаємо будь-який майонез.
Часникові зубки або пропускаємо через спеціальний прес, або його дрібненько натираємо.
Приєднуємо до вмісту в мисці приправу для шашлику (я купила готову спецію) і трохи солимо.
Дуже добре інгредієнти у мисці змішуємо між собою. Маринуємо курячі частини протягом 2-х годин (більше – краще).
Курячі частини замаринувалися, поміщаємо їх на ґрати.
На мангалі шашлик із курки підсмажуємо до готовності. У нас пішло 20 хвилин.
Всім приємного перекушування з шашликом з курки!