Горбуша з помідором та сиром у духовці

Горбуша в духовці завжди вийде соковитою, якщо її філе змастити соусом, накрити овочами та твердим сиром. З овочів відмінно підходять обсмажену цибулю, цибулю-порей, кабачки, але особливо соковитим блюдо виходить зі свіжим помідором.

Горбуша в духовці завжди вийде соковитою, якщо її філе змастити соусом, накрити овочами та твердим сиром. З овочів відмінно підходять обсмажену цибулю, цибулю-порей, кабачки, але особливо соковитим блюдо виходить зі свіжим помідором. Для приготування можна використовувати томатні соуси, соус Бешамель, майонез чи сметану. Просте у приготуванні страва дуже швидко запікається і чудово підійде для святкового столу. Можна заздалегідь підготувати філе, зібрати страву і перед приходом гостей просто поставити її в духовку на 15 хвилин. Готуємо ароматну та дуже соковиту горбушу з помідором, твердим сиром та сметаною у духовці. За таким принципом можна приготувати філе будь-якої риби чи шматочки на невеликій кістці.

Інгредієнти

  • Горбуша: 300-350 грам
  • Помідори: 1 штука
  • Сир твердий: 60-70 грам (Російський)
  • Сметана (25%): 4 столові ложки
  • Білий перець (мелений): за смаком
  • Чорний перець – мелений: за смаком
  • Сіль за смаком

Приготування

Для приготування можна купити готове філе горбуші, розморозити його та розрізати на порційні шматочки. Або взяти шматок від цілої розмороженої, очищеної від нутрощів та луски туші. Ножем підрізаємо кісточки біля центральної великої кістки, розрізаємо до шкіри та розкриваємо.

Ділимо на 2 половинки. Велику кістку в одного шматочка вирізаємо. Видаляємо всі видимі кістки і промацуємо філе, щоб визначити де ще залишилися кісточки. Видаляємо їх щипцями та філе готово.

Посипаємо філе горбуші з двох боків меленими білим та чорним перцями, сіллю. На цьому етапі можна додати будь-які спеції та сушені трави до смаку.

Помідор розрізаємо на кружечки. Вибираємо для блюда найбільші скибочки (4 шт.).

Підготовлені шматки риби по одному викладаємо у невеликі формочки із глини. У них страву можна буде прикрасити зеленню та одразу подавати на стіл. Або для приготування беремо невелику форму для запікання. Поливаємо шматки сметаною (по 1 ст. л.).

Зверху викладаємо по 2 кружечки помідора та посипаємо сіллю.

Поливаємо скибочки томату залишками сметани (по 1 ст. л.).

Російський твердий сир (можна брати будь-який сорт твердого сиру до смаку) подрібнюємо на великій тертці і посипаємо зверху. Ставимо рибу з помідором та сиром у духовку і запікаємо близько 15 хвилин. Духовку попередньо вмикаємо на 210-220 градусів. Горбуша готується швидко, тому, як сир зарум'яниться, відразу виймаємо.

Найсмачнішу соковиту горбушу з сиром та помідором виймаємо з духовки. Подаємо в глиняних формах із зеленню або перекладаємо на порційні тарілочки. На гарнір до такої смачної риби добре підійдуть варений рис, пюре з картоплі або запечені овочі.